İskelede kedi kurtarma operasyonu...

Karşıyaka Vapur İskelesi altındaki mazgala girip mahsur kalan sokak kedisini kurtarmak için sahil güvenlik ekipleri seferber oldu.

Karşıyaka Haber

Karşıyaka Vapur İskelesi'nden geçen yolcular alt taraftan gelen bir kedinin sesini duyunca görevlilere haber verdi. Yardım istenen İzmir İtfaiyesi AKS 110 ekipleri iskeleye geldi. Görevliler çabalarına rağmen kediye ulaşılamayınca bu kez devreye Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri girdi. Komutanlığa bağlı dalış, emniyet, güvenlik arama kurtarma dalgıçları, kediye ulaşabilmek için iskelenin altına dalış yaptı. İskele altındaki mazgalın içinde sürekli hareket halinde olan kedi ürktüğü için yaklaşmadığından, bütün çabalara rağmen yakalanamadı.

Sahil güvenlik ekipleri ikinci gün de kediyi kurtarmak için çaba gösterdi. Ancak kediye bir türlü ulaşılamadı. Bunun üzerine ahşaptan, kedinin kendiliğinden çıkabileceği bir platform yapılıp, mazgalın ağzına yerleştirildi. Kedinin dışarı çıkmak istemesi halinde kolaylıkla burayı kullanabileceği belirtildi. Platformun yerleştirilmesinden sonra sahil güvenlik görevlileri çalışmalarını sonlandırdı. Mazgaldaki kedi burada kimsenin bulunmadığı sırada, yerleştirilen platformu kullanarak dışarı çıktı.