İFK, INTEL-İSEF'de Dünya Üçüncüsü

Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Fatih Koleji öğrencileri Koray Şekerin ve Büşra Yıldırım INTEL-ISEF Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda Fizik Dalı’nda Dünya Üçüncüsü oldu.

Karşıyaka Haber

ABD’de düzenlenen yarışmaya TÜBİTAK Finallerinde Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanan İFK’lı öğrenciler Koray Şekerin, Büşra Yıldırım ve Yaren Sever projeleriyle Dünyanın en büyük ve en prestijli proje yarışması olan Intel-ISEF Mühendislik Fuarı’na katıldılar. Proje yarışmalarının ‘Oscar’ı diye adlandırılan yarışmada ülkemizi başarıyla temsil eden İzmirli öğrenciler, 70 ülkeden binlerce proje arasından seçilen 1702 projenin sergilendiği fuarda Fizik kategorisinde Dünya üçüncüsü olma başarısını gösterdiler.

Üniversite Sınavında Katsayıları Yükselecek

İzmir Fatih Koleji Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ümit Karademir Koray – Büşra ve Yaren’in başarısıyla gurur duyduklarını belirterek, “Öğrencilerimiz okulumuzu ve ülkemizi başarı ile temsil ettiler. INTEL-ISEF yarışmasında ilk üçe giren öğrencilerimiz Türkiye’de kendi alanlarında istedikleri üniversitelere girebilme hakkı kazandılar. Ayrıca TÜBİTAK tarafından seçilerek yurtdışında ülkemizi temsil eden öğrencilerimizin,  üniversite sınavında eklenecek kat sayıları yükselmiştir. Hiçbir yarışmadan ödülsüz dönmeyen İFK proje bölümünü başarıları 2015 yılında da artarak devam etmektedir. Kurumumuzun kuruluşunun 50. Yılı nedeniyle başarılarımızla gurur duymaktayız.” dedi.