Glutensiz Un

Glutensiz un, arpa, buğday, yulaf gibi tahıllara hassasiyeti olan kişiler tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.

Karşıyaka Haber

Glutensiz un, arpa, buğday, yulaf gibi tahıllara hassasiyeti olan kişiler tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra insan sağlığı için de faydalı olduğu belirtilmektedir. Glutensiz un elde etmek için arpa, buğday gibi besinlerin yerine keçiboynuzu unu, patates gibi çeşitli besinler yer alır. İçerisinde birkaç malzeme bulunmasının en önemli nedeni çeşitli besinlerin bir araya gelerek istenen lezzeti oluşturabilmesidir.

Glutensiz Un Hakkında

Glutensiz un kategorisinde en çok tercih edilen besin mısır unu olarak bilinir. Ancak ne olursa olsun tercih edilecek ürünlerin üzerinde glutensiz yazmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Çölyak hastaları için düşünüldüğünde içerisinde herhangi bir gluten kalıntısı bile bulunan yiyecekler son derece sıkıntılı olmaktadır.

Glutensiz Unlar

Günlük yaşamda un, pasta börek yapımı gibi çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Çölyak hastaları ise hazırlanan bu hamur işlerini rahatlıkla yiyebilmek için glutensiz unları tercih ederler. Bu unlar en sağlıklı biçimde üretilerek herhangi bir yan etki meydana getirmemektedir. Bunun için www.dogaevinizde.com internet sitesinde dilediğiniz kadar glutensiz un satın alabilirsiniz.

Tanıtım