Fotoğraf Makinesi Satın Alma Kriterleri

Müslüman bilgin İbn-i Heysem'in 10. yüzyılda gümüş nitratın güneşte karardığını bulmasından sonra fotoğrafçılığın gelişmesi için 8 asır geçmesi gerekti.

Karşıyaka Haber

İlk doğa fotoğrafının 1826'da Fransız Joseph Nicephore Niepce tarafından fotoğraf makinesi ile çekilmesinin ardından, bu müthiş buluşun dünyaya hızla yayılması ise gecikmedi. Günümüzün şanslı insanlarıysa teknoloji harikası makineler arasından en idealini nasıl seçebileceğini düşünüyor.

İdeal Fotoğraf Makinesi Seçimi

Eğer fotoğrafı sadece bir belge olarak görüyor ve özel bir ilginiz yoksa makinenizin manüel olması sizin için önemli ve gerekli değildir. Otomatik olması sizin için daha kolay kullanım demektir. Alacağınız fotoğraf makinesi hangi amaca hizmet edecek? Profesyonel bir DSLR makine almak istiyorsanız gövde + objektif + hafıza kartı + filtre + tripot gibi aksesuarlar için de bütçe ayırmanız gerektiğini bilmelisiniz. Yüksek kalitede fotoğraf çekebilmek istiyorsanız yüksek ISO değeri (görüntüyü pozlamak için gerek duyduğu ışık miktarının standart ölçüsü) olan fotoğraf makinesi tercih etmelisiniz. Fotoğrafı oluşturan temel nokta ışıktır. Objektif özelliği maksimum ışık alma seviyesinde olmalıdır. Diyafram (F) denilen bu birim en düşük değerde iken daha kaliteli fotoğraflar çekilebilir. Çözünürlük fotoğraf üzerinde bulunan ışık odacıklarıdır. Piksel olarak adlandırılan bu odacıklar mega piksel seviyesinde en yüksek çözünürlüğü, yani en net görüntü derecesini belirler.

Sıraladığımız temel kriterlere göre artık nasıl bir fotoğraf makinesi seçebileceğinizi belirleyebilirsiniz. Çok geniş bir platforma sahip http://www.bilio.com/fotograf-makinesi-c40/ linkinden pek çok marka ve modele, çok ekonomik fiyatlarla ulaşabilirsiniz.

Tanıtım