Ege Üniversitesi’nde caz rüzgarı

Jülide Özçelik, “Kampüste caz etkinlikleri” kapsamında 26 Ekim Çarşamba günü saat 18.00’de Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde konser verecek.

Karşıyaka Haber

Akbank Sanat’ın  her yıl düzenlediği “Kampüste Caz” etkinlikleri 24 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Etkinlik kapsamında bu yıl Jülide Özçelik sahne alacak. Bir dizi konser verecek olan sanatçı, 26 Ekim Çarşamba günü saat 18.00’de  Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gençlerle buluşacak. Konserler boyunca Jülide Özçelik’e gitarda Cem Tuncer, piyanoda Ercüment Okur, bas gitarda Efecan Tuncer ve davulda  Ediz Hafızoğlu eşlik edecek.

“KAMPÜSTE CAZ” KONSER PROGRAMI

24 Ekim, Pazartesi – Uludağ Üniversitesi (Bursa)

25 Ekim, Salı – Celal Bayar Üniversitesi (Manisa)

26 Ekim, Çarşamba – Ege Üniversitesi (İzmir)

27 Ekim, Perşembe – Anadolu Üniversitesi (Eskişehir)

1 Kasım, Salı – Çukurova Üniversitesi (Adana)

2 Kasım, Çarşamba – Mersin Üniversitesi

3 Kasım, Perşembe – Erciyes Üniversitesi (Kayseri)

4 Kasım, Cuma – Bilkent Üniversitesi (Ankara)

JÜLİDE ÖZÇELİK KİMDİR?

Jülide Özçelik, 1975 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Liseden sonra müzik eğitimine Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin hafif batı müziği bölümünü kazanarak başladı. Mezun olduğu sene Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’ne tam burslu olarak girdi. Burada vokal performans bölümünde Nükhet Ruacan ile “vokal teknikleri” üzerine çalıştı. Önemli eğitmenlerden ensamble, armoni, solfej dersleri alarak mezun oldu. Evrensel standartlarda Türkçe sözlü müzik yapma fikri ile yola çıkan Jülide Özçelik, “Jazz İstanbul, Volume I” adlı ilk albümünü yayınladığında, sadece caz çevrelerinde değil, geniş bir dinleyici kitlesinin de takdirini topladı. Çalışmalarında halk türküleri yanında kendi bestelerini de yorumlayan sanatçı ilk albümüne gösterilen yoğun ilgi nedeniyle yine tüm düzenlemeleri Cem Tuncer’e ait “Jazz İstanbul, Volume II”yi yayınladı. Jülide Özçelik sadece caz değil, iyi müzik yapmak arzusuyla çıktığı kariyer yolculuğunda birçok yerel ve uluslararası festivalde konserler verdi.