Dev derbi öncesi başkanlardan dostluk mesajı

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, NTV Radyo’da yayınlanan Anadolu’da Futbol programının konuğu oldu. Derbiye ve takımlarına dair açıklamalar yapan iki başkan da dostluk mesajları…

Karşıyaka Haber

Programa ilk önce Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten bağlandı. Derbinin geçmişte çok güzel görüntülere sahne olduğunu hatırlatan Erten, “Karşıyaka Göztepe derbisi İzmir’e mal olmuş bir olaydır. Geçmişte çok güzel hatıralar var. Şehrin değerlerinden biri bu derbi. Basketbol takımımızın Türkiye şampiyonu olması ve şehrimizi yurt dışında temsil etmesi üzerine Göztepe’dan samimi kutlama mesajları aldık ve sıcak bir ilişki başladı. Daha sonra Göztepe Başkanı’nı Barcelona maçına davet ettik, o da geldi. Biz de bu sıcak ilişkilerden yararlanarak hatıralarda kalan o derbi ortamını canlandıralım dedik” ifadelerini kullandı.

“Tüm Türkiye’ye ders vereceğiz”

İkili ilişkilerin çok samimi bir şekilde geliştiğine vurgu yapan Erten, “Kimse burada bir hesap kitap yapmadı, her şey çok samimi bir şekilde gerçekleşti. İki kulübün yönetim kurulları arasında başlayan bu yakınlığa İzmirliler de destek verdi. Kolektif bir iyimserlik oldu. Emniyet bu adımlara çok pozitif bakıyor. Bu sürecin zarar görmemesi için çok daha dikkatli olacaklarını düşünüyorum. Tüm mesele oraya gelen tüm taraftarların keyifli bir şekilde maçını rahatça izleyebilmesi. Ben İzmir olarak tüm Türkiye’ye ders vereceğimize inanıyorum” dedi.

Takımın ligdeki durumuna dair açıklamalar da yapan Erten “Ligde puan olarak istediğimiz yerde değiliz. Bir türlü istediğimiz verimi alamadık. Halbuki hepsi çok değerli oyuncular. Hak etmediğimiz bir yerdeyiz ama bunun düzeleceğine inanıyorum” diyerek takıma güvendiğini belirtti.

Son olarak taraftarlara seslenen Erten, “Mümkün olduğu kadar çok taraftarımızın maça gelmesini istiyorum. Tribündeki dostluk havası olsa bile sahada rekabet sonuna kadar yaşanacak. Uzun zaman sonra böyle bir ortam var” dedi.

Ali Erten’in ardından yayına bağlanan Mehmet Sepil “Derbinin güzelliğini iki tarafın seyircisinin de yaşaması lazım. Biz bu ortamı sağladık” dedi. Pınar Karşıyaka-Barcelona maçına camiasından gizli gittiğini söyleyen Sepil “Böyle şeylere ilk reaksiyon ters olabiliyor. Kararımı sadece Erten’le paylaşarak salona gittim. Sağ olsun Karşıyaka taraftarı da bizi çok güzel ağırladı ve dostluk ortamını oluşturduk” diyerek iki camia arasındaki dostluğu sürdürmek istediklerini belirtti.