CHP'li Sertel Bursa'dan iktidara yüklendi

CHP İzmir milletvekili Atila Sertel, partisinin Bursa Kongresi'nde konuştu.

Karşıyaka Haber

17-25 Aralık’ta ortaya çıkan yolsuzlukları asla unutmayacaklarını ve er geç hesabını soracaklarını söyleyen Sertel, merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yeğeni Yahya Demirel’in yaptığı hayali ihracatlar ortaya çıkınca neler yaşandığını anımsatarak şöyle konuştu: “Bu iktidarın 17-25 Aralık’ı Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası olarak ilan edenlere söyleyecek tek bir sözü yok. Hani kısık sesle ‘sıfırladın mı’ diyorlardı ya, o konuşma bir baba ile oğlun bütün insani ilişkilerini sıfırladığının göstergesidir aslında. Siyasetin en tepesindeki bir baba, oğlu ile rüşvet ilişkilerini konuşuyorsa bu yaşananlar Türkiye’de siyasetin ne kadar küçüldüğünün, itibarsızlaştırıldığının en büyük göstergesidir. Geçmişte de siyasette büyük olaylar yaşandı. Rahmetli Süleyman Demirel’in yeğeni Yahya Demirel sadece sunta ihracatı nedeniyle yıllarca yargılandı ve hapis cezasına çarptırıldı. Süleyman Demirel, bu olay nedeniyle siyaseten çok büyük sıkıntılar çekti. O sunta olayı bunların yaptıklarının yanında milyonda bir bile değil. Şimdi biz 17-25 Aralık’ı unutacak mıyız? Sıfırlanan paraları, dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlunun evinde çıkan para kasalarını, ayakkabı kutularını unutacak mıyız? Asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bunların hesabını elbet soracağız.”

“MAHKEME DE AK’LANSINLAR”

Birkaç gün önce Meclis’e “17-25 Aralık’ın Darbe girişimi olup olmadığına” dair sunulan önergeyi de hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “MHP, daha birkaç gün önce Meclis’e AKP’nin şimdiye kadar diyegeldiği gibi ‘17-25 Aralık’ın Darbe Girişimi olup olmadığının araştırılması’ yönünde bir önerge verdi. O tapelere yansıyan konuşmalara, yolsuzluklara ‘darbe girişimi’ diyen AKP’liler bu önergeyi reddettiler. Böylece 17-25 Aralık’ta yaşananların yolsuzluk olduğunu bir kez daha kabul ettiler. Oysa yolsuzluklar gün gibi ortada. Haram yediler. Mümin kişi çalmaz. Eğer mümin kişi Müslümansa, hırsızlıkla suçlanıyorsa kendisi koştura koştura mahkemeye gider ve aklanmayı ister. Ak’lanmak öyle parti ismiyle olmaz. Ak’lanmak yargıdan kaçmakla olmaz. Bütün bunların hesabını soracağız” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Sertel, konuşmasının sonunda Can Dündar ve Erdem Gül başta olmak üzere tüm gazetecilere özgürlük istedi, partililer dakikalarca ayakta alkışladı.