Başkanlar ''Tiyatro ve Şehir''i konuştu

İzmir Devlet Tiyatrosu'nun düzenlediği Pazartesi söyleşilerinin bu ayki konusu Tiyatro ve Şehir oldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve…

Karşıyaka Haber

Belediye Başkanları, İzmir'de bulunan özel tiyatrolara destek olmak amacıyla var olan projelerinden bahsederken, gerek sahne tahsisleri gerekse faaliyetlerini kolaylaştıracak aşamalarda farklı çözümlerin üretilmesi gerekliliği vurgulandı. Başkanların her biri sanatsal faaliyetler için imkânları dâhilinde üretilen projelere destek vermeye çalıştıklarını belirttiler.

Söyleşi sonunda, Belediye Başkanlarına katılımlarından dolayı teşekkür etmek ve İzmir Devlet Tiyatrosu adına plaketlerini vermek üzere sahneye davet edilen, İzmir Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmenimi Tayfun Erarslan; özel tiyatroların oyunlarını ve etkinliklerini tanıtmak, bilet satışlarını yapmak üzere şehrin belirli noktalarına “Sanat Gişeleri” yapılması gereksinimini ve bu konuda belediyelerin desteklerini rica ettiklerini belirterek, konuşmasını tamamladı.