Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde diş fırçalama eğitimi

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi içerisinde çocuk hastalara Diş fırçalama eğitimi verildi.

Karşıyaka Haber

Alsancak ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Dr.Özlem Açıkgöz ve Dr. Candan Gürbüz tarafından polikliniğe müracaat eden çocuklara ve onların ailelerine doğru diş fırçalama tekniğinin yanı sıra diş sağlığı ile ilgili eğitim verildi.   Model dişler üzerinde diş fırçası ile nasıl diş fırçalanacağı uygulamalı olarak gösterildi. Dişlerin günde en az iki kez fırçalanması ve diş macununun mercimek büyüklüğünde kullanılması gerektiği bilgisini veren eğiticiler ayrıca diş sağlığı için ana ve ara öğünlerde tüketilmesi gereken besin maddelerini anlatarak, sert kabuklu yiyeceklerin dişlere vereceği zararlar üzerinde durdu.

 Merkezlerinde verilen eğitimin belirli aralıklarla tekrarlandığını söyleyen Yönetici/Başhekim Dt.İbrahim Affan Bol ağız ve diş bakımının çocuk yaşta başladığını, bilinçsiz ve yetersiz olduğu durumda meydana gelebilecek diş ve diş eti rahatsızlıklarını sık yapılan eğitimlerle en aza indirmeyi hedeflediklerini söyledi.