ANA SAYFA > SAĞLIK > Göz Hastanesi ve Göz Sağlığı Merkezlerinde Hangi Tedaviler Uygulanmaktadır?

Göz Hastanesi ve Göz Sağlığı Merkezlerinde Hangi Tedaviler Uygulanmaktadır?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Göz Hastanesi ve Göz Sağlığı Merkezlerinde Hangi Tedaviler Uygulanmaktadır?

Göz hastanesi ve göz merkezleri, alanında uzman göz doktorları tarafından göz hastalıklarının tanı ve tedavilerinin yapıldığı tıbbi kurumlardır.

Bu kurumlarda göz doktorları ile beraber uzman anestezi ekibi ve diğer yardımcı personel de bulunmaktadır.

Göz Hastanesi ve Göz Sağlığı Merkezlerinde Hangi Tedaviler Uygulanmaktadır?

Göz hastanelerinde birçok farklı tanı ve tedavi yöntemi bulunmakta olup, göz hastalıklarının erken tanı ve tedavisine yönelik birçok farklı tetkik bu merkezlerde uygulanabilmektedir.

Göz hastanesi ve göz sağlığı merkezlerinde aşağıdaki hastalıkların tümünün tedavisi uygulanabilmektedir:

  • Retina ve Kornea Hastalıkları,
  • Katarakt Cerrahisi,
  • Glokom,
  • Pediatrik Oftalmoloji ve Şaşılık,
  • Vitreoretinal hastalıklar,
  • Sarı Nokta Hastalığı,
  • Oküloplastik Cerrahi,
  • Prematüre Retinopatisi,
  • Kırma Kusurları (refraktif cerrahi)

Herhangi bir tedaviye başlamadan önce yapılan kapsamlı bir göz muayenesi ile göz hastalığına yönelik tanı işlemi koyulduktan sonra nasıl bir tedavi izleneceğine de karar verilmektedir. Ayrıca uygulanan çeşitli tetkikler ile hastalık tanısı önceden koyulmuş kişilerin belirli bir tedaviye uygunluğu da tespit edilebilmektedir. Örneğin, göz kırma kusurlarından birine sahip olan bir hastanın lazer tedavisine uygunluğu daha spesifik tetkikler kullanılarak belirlenebilmektedir.

Göz muayenesi sayesinde birçok farklı göz hastalığı belirlenebilmektedir. Hastaların belli başlı şikayetleri sonrasında uygulanan birçok testi ile göz bozukluğu ve çeşitli hastalıkların tedavi için erken tanısı mümkündür. İstanbul, Ankara, İzmir göz hastanesi veya merkezlerinde genellikle doktorlar randevu sistemi ile çalışırlar. Alınan randevu sonucunda hastalar genel göz muayenesinden geçebilmektedirler.

Genel Göz Muayenesinde Uygulanan Tetkikler Nelerdir?

Göz muayenesi, koruyucu göz sağlığı açısından ve çeşitli hastalıkların tanısının koyulması amacı ile gözümüzün çeşitli bölgelerinin göz doktoru tarafından incelenmesidir. Genel göz muayenesinde uygulanan temel ölçümler aşağıdaki gibidir:

Göz Kurma Kusurlarının Ölçümü

Hastanın gözünde, göz kırma kusurları olan miyop, astigmat ve hipermetrop probleminin var olup olmadığının tespitine yönelik olarak otorefraktometre cihazı ile yapılan ölçümleri içermektedir. Böylelikle uygun gözlük numaralarının tespiti de yapılabilmektedir.

Biyomikroskobik Muayene

Özel cihazlar aracılığıyla gözün çeşitli tabakalarının mikro detaylar düzeyinde büyütülerek detaylı incelemesi gerçekleştirilir.

Bilgisayarlı Göz Tansiyonu Ölçümü

Hastanın göz yüzeyinin dışına temiz hava püskürtülerek yapılmaktadır.

Bazı durumlarda doktor tarafından manuel olarak da ölçülebilmektedir.

Görme Keskinliği Ölçümü

Görme keskinliği ölçümünde genellikle snellen eşeli kullanılmaktadır. Büyükten küçüğe doğru dizilen harf, sayı ve şekiller belli mesafeden hastaya gösterilmektedir. Düzeltilmemiş görme keskinliği gözün çıplak gözlük veya kontakt lens olmadan belirlenir. Düzeltilmiş görme keskinliği ise gözün önüne görme keskinliğini kademeli olarak düzelten bir mercek yerleştirilerek elde belirlenmektedir. Göz doktoru tarafından gözün önüne çeşitli camlar yerleştirilir ve hastanın görme keskinliğinin en iyi olduğu mercek belirlenmeye çalışılır.

Göz Dibi Muayenesi

Göz doktorunun özel mercekler yardımıyla gözün arkasında bulunan vitreus, retina, optik sinirler ve makula bölgesini incelemektedir. Vitreus sıvısının şeffaflığı ve kıvamı, retina damarlarının genel görünümü, optik sinirlerin genel durumu ayrıntı olarak değerlendirilmektedir. Göz dibi muayenesi sayesinde diyabet, hipertansiyon, sarı nokta hastalığı ve bazı retina hastalıkları da tespit edilebilmektedir.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlıspor'a Oryantiring’de bu kez Türkiye İkinciliği geldi
Sonraki Haber Hasan Tahsin unutulmadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?