ANA SAYFA > EKONOMİ > Yorgancılar’dan sanayicilere ''seferberlik mektubu''

Yorgancılar’dan sanayicilere ''seferberlik mektubu''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yorgancılar’dan sanayicilere ''seferberlik mektubu''

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, beş bin oda üyesine ‘istihdam seferberleği’ mektubu yazdı.

EBSO’nun internet sitesine konan Yorgancılar imzalı mektupta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Ekonomi Şurası’nda duyurduğu ‘istihdam seferberliği’nin detayları yer alırken, ‘Bu destekten yararlanın’ çağrısı yer aldı.

Başkan Yorgancılar, 1.5 milyon kişiyi iş sahibi yapacak şekilde tasarlanan İstihdam Seferberliği  kapsamında kadınlar başta  olmak üzere engelli ve eski mahkumlar gibi dezavantajlı kesimlere de 100 bin kişilik kontenjan ayrıldığını hatırlatarak, Oda üyesi sanayicilerle detayları paylaştı. Yorgancılar, mektubunda  “200 bin kişiye mesleki eğitim, Topluma yararlı çalışma kapsamında 150 bin kişiye istihdam, Aralık sonu itibarıyla ilave yaratılan her istihdam için artı istihdam desteği, İşbaşı eğitim ile 500 bin kişiye istihdam imkanı sağlanabilecektir. Artı istihdam desteği ile;  Şubat ayından itibaren alınacak her işçi için yıl sonuna kadar 773 lira devlet desteği öngörülmektedir. Böylece bir işçinin işverene maliyeti, yıl sonuna kadar 2 bin 88 liradan 1.314 liraya çekilmiş olacak” dedi.  3 aylık İşbaşı Eğitimi sürecince kişilerin maaşlarının devlet tarafından ödeneceğini, eğitim sonunda kalıcı istihdam olması durumunda ise bu kişilerin artı istihdam sayılıp tüm vergi ve primlerini 9 ay boyunca devlet tarafından ödeneceğini kaydeden Yorgancılar, ayrıca üniversiteden yeni mezun olanların istihdam edilmesi halinde bir yıl boyunca bu çalışanların ücretinin yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılanacağını dile getirdi. Yorgancılar, “İçerde ve dışarda yaşanan belirsizlikler neticesinde, Hükümetin geçen seneden bu yana daha proaktif davranarak piyasayı canlandırmaya yönelik adımlarını takdirle karşılıyoruz. Üretim, istihdam ve ihracat başlıklarında uygulamaya konan teşvik mekanizmalarının yaratacağı motivasyon ülke ekonomisine pozitif katkı sunacaktır. Özellikle, 2017 özelinde yatırımcıların iştahını kabartacak desteklerin ardından işsizlik oranının yükselişte olduğu bir süreçte istihdam paketi ile hem ekonomik hem de toplumsal açıdan oldukça önemli bir adım atılmış oldu. Şimdi sıra bizde. Biz de üzerimize düşen sorumluluğu yapacağız. Bölgemizde, kentimizde istihdamı, üretimi artırmak için her türlü desteği, çabayı göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Markovic: Tam konsantre olup finale çıkmak için mücadele edeceğiz
Sonraki Haber CHP İzmir Milletvekilleri ''İzmir Marşı''yla sahaya iniyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?