ANA SAYFA > SAĞLIK > Yılın Eczacısı Tepecik'ten...

Yılın Eczacısı Tepecik'ten...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yılın Eczacısı Tepecik'ten...

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi eczacılık ekibi 2014 yılından itibaren her yıl düzenlenen “Yılın Hastane Ezcacısı Proje Yarışması”nda 39 proje içesinden “Yoğun Bakımlarda İyi Eczacılık Uygulamaları” adlı proje ile 859 puan alarak birinci oldu

2016 Aralık ayında yarışmaya hastane adına başvuran SBÜ Tepecik EAH Eczacılık ekibi, Ankara’da düzenlenen ödül töreninde birincilik ödülüyle onurlandırıldı.
“Yoğun Bakımlarda İyi Eczacılık Uygulamaları” adındaki proje ile Eczacılar, Anestezi ve Yoğun Bakımlardaki sağlık ekibiyle birlikte vizitlerde bulunarak ilaçlar hakkında ekibe önerilerini sunuyorlar. Vizit boyunca tüm değerlendirmeler hasta başında birebir hekimlerle karşılıklı iletişim halinde yapılarak, hastanın tüm klinik tablosu değerlendiriliyor ve hekimlere ilaçların kesilme önerisi, değişiklikleri ile doz ayarlamaları hakkında önerilerde bulunuluyor. Vizit öncesi de hastaların kullandıkları ilaçlara dair polifarmasi (çoklu ilaç kullanımı) değerlendirme raporu üzerinde çalışılıyor.
TKHK Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Beytullah Şahin tarafından ödül verilen ve yılın Hastane Eczacısı seçilen Tepecik EAH Baş Eczacısı Elvan Gökmen “Her ne kadar “Yılın Eczacısı” ben seçilsem de bu ödülü hastanemiz eczacılık ekibindeki Ecz. Zehra Altun Gencer, Ecz. Damla Madencioğlu ile birlikte yani proje ekibi olarak almış bulunmaktayız. Ankara'da düzenlenen bu ödül töreninde doğrusu çok heyecanlandım. Bu çalışma benim meslek hayatımda gerçekleştirmek istediğim bir hayalimdi. Yıllardır bu uygulamayı eczacı eksikliğimizden dolayı gerçekleştirememiştik.  Nihayetinde, artık eczacı sayımızın da iyi olmasından dolayı “Yoğun Bakımlarda İyi Eczacılık Uygulamaları”nı yaşama geçirebildik daha sonra bunu proje olarak Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na sunduk. Şu anda fiilen de uyguladığımız bu yöntemle amacımız hastanelerde ilaç kullanımını kontrol altına alınmasına yardımcı olmak, ilaç kaynaklı problemleri önlemek ve sağlık ekibine danışmanlık yapmaktır. Ekibime de çok çok teşekkür ediyorum. Çalışma arkadaşlarımın özverili çalışmaları ile bu projeyi hayata geçirebildik. Çok mutluyum.” dedi.
Projenin oluşumu sürecini Genel Sekreterlik olarak yakından takip ettiklerini ifade eden İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Erbaycu “2016 yılı faaliyet planı ve 2017 yılı birlik hedefleri arasında klinik ekiplerinde Eczacı danışmanlığının faydalanmasını istemiştik. Hasta odaklı tedavi yaklaşımlarında ve kanıta dayalı tıp uygulamalarını daha etkin sağlayabilmek için multidisipliner çalışmaları desteklemekteyiz. Hastanelerimizde Akılcı İlaç Kullanımını yaygınlaştırmak, ilaç kullanımlarını kontrol altına alarak ilaçların güvenliğini ve etkinliğini tesis etmeyi arzuluyoruz. Başta projenin oluşumunda ve desteklenmesinde yer alan Hastane Eczacılığı Birimdeki Eczacılarımıza, Hastane Yönetimine, Anestezi Yoğun Bakım Ekibine ve Projeyi yürüten Hastane Eczacılarımıza hasta hizmetindeki yenilikçi yaklaşımları nedeni ile teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.​

(Haber: Yılmaz Durmaz)

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Zirve Dağcılık, Geleneksel 17. Kuruluş ve Bahar Şenliği başlıyor
Sonraki Haber Karşıyaka'yı dünya tanıyacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?