ANA SAYFA > SAĞLIK > Yaz aylarında ağrı kesici satışları patladı

Yaz aylarında ağrı kesici satışları patladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yaz aylarında ağrı kesici satışları patladı

İzmir'de yaz ayında en çok satılan ilaçlar arasında ağrı kesiciler yer aldı. EDAK Ecza Kooperatifi'nden yapılan açıklamada, yaz aylarında ağrı kesici, kas gevşetici, mide ve sindirim ile alerji ilaçlarında artış yaşandığı belirtildi.

Türkiye'nin ilaç ve ilaç dışı ürün dağıtımının önde gelen kuruluşları arasında yer alan EDAK Ecza Koop'tan yapılan açıklamada, yaz aylarında en çok tüketilen ilaçlar hakkında bilgiler verildi. Açıklamada, yazın normalin üstünde seyreden hava sıcaklıkları ile birlikte insanlardaki hareket ve egzersiz oranındaki artışa bağlı olarak ağrı kesici ilaçların kullanımında da artış görüldüğü ifade edildi. Yaz aylarında aktivasyonun artışıyla burkulma, kırılma, kas ağrılarındaki artışa bağlı olarak ağrı kesici ve beraberinde kullanılan kas gevşetici ilaçlarda artış olduğunu belirten EDAK yetkilileri,  yine bu ilaçlarla birlikte yazın beslenme alışkanlıklarının değişmesinin de etkisiyle mide ve sindirim sistemi ilaçlarının kullanımında da bir artış görüldüğünü ifade etti. 
 
Yazın antibiyotik kullanımında bir düşüş gördüklerinin altını çizen EDAK yetkilileri, eczanelerden reçetesiz antibiyotik satışının yasaklanmasının da yıl genelinde antibiyotik satışlarında düşüşe yol açtığını belirtti. Yetkililer, özellikle deri ve polen alerjilerinin tedavilerinde kullanılan alerji ilaçlarının kullanımında da bir yükselme olduğunu sözlerine ekledi. 
 
EDAK Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Sarp Yaklav, ilaçların ve sağlık alanında kullanılan bitkisel ürünlerin mutlaka doktor ve eczacı kontrolünde kullanılması gerektiği uyarısında bulundu. Eczacıların halkın en yakın sağlık danışmanı olduğunu belirten Yaklav, "Hastalarımız ve insanımız en yakın eczanesine gelerek kullanacağı ilaç ya da sağlık için kullanacağı bitkisel ürünler hakkında eczacımıza danışabilirler. Çünkü birden fazla ilaç kullanıldığı takdirde ilaçların birbiriyle etkileşimi, ilaçların hangi sıklıkla ve ne şekilde içileceği noktalarında bilgi alıp, ilaç kullanmak tedavi başarısını artıracaktır" diye konuştu. 
 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da sihir dolu günler başladı
Sonraki Haber Arıtma tesisi kuruldu, su bekleniyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?