ANA SAYFA > EĞİTİM > Yahşi: Bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmayacak çocuklarımız var bizim

Yahşi: Bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmayacak çocuklarımız var bizim

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yahşi: Bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmayacak çocuklarımız var bizim

İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü dolayısıyla Karşıyaka´daki Deniz Baykal Kültür Merkezinde tören düzenlendi.

Düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Vargeloğlu,  İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu ve çok sayıda izleyici katıldı.

Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende Mehmet Akif Ersoy´un hayatı konulu sinevizyon gösterildi.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Mehmet Akif Ersoy´un şairliğinin yanında bir bilim adamı olarak veterinerlik mesleğini icra ettiğini, ilim adamı yönüyle birçok dil bilerek dünyayı iyi bir şekilde okuduğunu ifade etti.

“Vatan sevgisini damarlarına kazımış çocuklarımız var bizim”  diye,  İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi bizler ve çocuklarımız bu vatana bir daha istiklal marşı yazılmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Akif´in hayatının her döneminin, önemli mesajlar içerdiğini kaydeden Yahşi, "Allah´tan, bir daha İstiklal Marşı yazdırmamak için söz veren çocuklarımızın, bu bayrak altında hür ve özgür yaşamasını niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Mehmet Akif ve İstiklal´e yürüyüş" başlıklı sunum yapan Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Mehmet Doğan, İstiklal Marşı´nın kabulünün, kazanılan zaferlerle yan yana konulacak kadar büyük bir hadise olduğunu belirtti. Marşın, Mehmet Akif´in zihninde Balkan Savaşı´ndan itibaren yazılmaya başladığını ifade eden Doğan, bunun, şairin, o tarihten itibaren yazdığı şiirlerde görüldüğünü söyledi.

Mehmet Akif´in, 1921´in başlarında milli mücadelenin geleceği konusunda kimsenin açık görüşü yokken bu marşı yazdığına dikkati çeken Doğan, İstiklal Marşı´nın yazılması ve kabulü sırasında yaşananları anlattı.

Doğan, İstiklal Marşı´nın milleti ayakta tutan köklü unsurlardan biri olduğunu vurgulayarak, "İstiklal Marşı, bizim için çok güçlü bir kimlik tanımlaması yapıyor. Tarihten gelen milli karakterimizi ortaya koyuyor. Milli mutabakat metnimizdir. Milletimizin özellikleri, karakterleri burada bulunabilir. Milli marşımız tarih içinde, tarihi olaylar sonucu ortaya çıkmıştır. Zor zamanlarda yazılmıştır. Onu için Mehmet Akif ´Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazmayı nasip etmesin´ demektedir." diye konuştu.

Sunumun ardından İstiklal Marşı´nın kabul edilişine ilişkin tiyatro oyunu sunan öğrenciler, oyunun sonunda Mehmet Akif´in "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazmayı nasip etmesin" sözünü hatırlatarak hep birlikte "Söz veriyoruz, yazdırmayacağız." dedi.

Törenin sonunda İstiklal Marşı konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz DURMAZ / www.karsiyakahaber.com

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’nın kadın eğitim yöneticileri bir araya geldi
Sonraki Haber Karşıyaka Ak Parti'ye genç başkan...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?