ANA SAYFA > TEKNOLOJİ > WhatsApp'ın "Son görülme" özelliği Instagram'da!..

WhatsApp'ın "Son görülme" özelliği Instagram'da!..

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
WhatsApp'ın

Instagram hikayelere kısa süre önce yeni yazı seçenekleri eklendi. Böylece kullanıcılar, metin tabanlı hikayeler oluşturabiliyorlar. Şimdi ise popüler platform başka bir özellikle gündeme geldi. Bu yeni özellik beraberinde bazı tartışmaları da getirdi..

Son birkaç gündür Instagram'ın geliştirici ekibi ekstra mesai yapmaya başladı. Çünkü platform için yeni özellikler arka arkaya ortaya çıktı. Hikayelere yazı seçenekleri eklendi. Ayrıca gelecekteki bir güncellemeyle birlikte, Instagram hikayelerden ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa bildirim gidecek..
Instagram'a "Aktif olma" özelliği eklendi. Bu özellik nedir diye soracak olursanız, aslında WhatsApp'ın "Son görülme" özelliğinin aynısı. İnstagram'da mesajlaştığınız kişilerin en son ne zaman online olduğunu görebiliyorsunuz. "Şu anda aktif", "1 saat önce aktifti" gibi bilgiler veriliyor. Özetle Direct Message bölümünde, listedeki kişilerin son görülme zamanı yazıyor.. Bu durum sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Kimi bu özelliğin iyi olduğunu belirtirken, kimi kullanıcılar ise kötü olduğunu düşünüyor.
ununla birlikte Instagram'da iş amaçlı hesaplara ulaşmak isteyen kullanıcılar için bu özellik yararlı olabilir. Instagram'da birçok şirketin veya markanın da hesabı var. Böylece kullanıcılar şirketin anlık iletilere yanıt verme açısından ne kadar aktif olduğunu veya cevap alıp alamayacaklarını da görebilir.
Instagram'da son görülme özelliğini kapatma imkanı da var. İlk olarak profilinizde "Çark" şeklindeki simgeye basın ve Ayarlar'a girin.Ayarlar listesinde biraz aşağıda bulunan "Hareket Durumunu Göster" seçeneğini kapatırsanız, son görülme özelliği de kapatılıyor. Bu şekilde kendi son görülme bilginiz görünmüyor, fakat başkalarının da son görülme bilgisine erişemiyorsunuz..Belki mobil internet paketinizin kotası düşük olabilir, Instagram'ın kullandığı veri miktarından memnun olmayabilirsiniz. Bu durumda Instagram'ın sağladığı daha az veri kullanma seçeneğini aktif edebilirsiniz..
Profilinizden seçeneklere girdiğinizde, ayarlar menüsü altında Hücresel Veri Kullanımı sekmesine tıklayın. Karşınıza çıkan seçeneklerde "Daha Az Veri Kullan" özelliğini aktif etmeniz yeterli olacaktır.. Daha az mobil internet yani hücresel veri kullanımını açtığınızda fotoğraflar ve videolar biraz daha uzun sürede yüklenecektir..

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başsağlığı
Sonraki Haber Karşıyaka'yı çok özlüyoruz...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?