ANA SAYFA > SAĞLIK > Vitaminler ve faydaları

Vitaminler ve faydaları

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Vitaminler ve faydaları

Tüketilen her gıdanın içeriğinde, farklı vitaminler mevcuttur. Hayvansal besinlerde daha çok B vitamini türevleri bulunurken, sebze ve meyvelerde A ve C vitaminleri daha yoğundur. Tüm vitamin çeşitlerinin organlar için faydası farklıdır. Yine saçlar, deri ve dişler, besinlerden alınan vitaminler ile beslenir ve gelişir.

Bu sebeple faydalı besinler hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Dengeli beslenen kişilerin; daha sağlıklı olduğu daha genç göründüğü ve daha uzun yaşadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Besinlerin içeriği ve faydaları konusunda bilimsel olarak kanıtlanmış verileri takip etmek gerekir. Böylece beden ve zekâ gelişimi için gerekli olan besinleri düzenli kullanma şansı oluşur.Yoğun çalışan ve sağlıklı beslenmek isteyen bireyler, değişik gıda takviyelerinden faydalanır. Balık yağı ve Taurin gibi gıda takviyelerinin, dozunu çok iyi ayarlamak önemlidir. Gerektiği kadar kullanmak vücut için fayda sağlarken, fazla kullanmak bazen istenmeyen sonuçlar oluşturabilmektedir.

Piyasada sıklıkla kullanılan tüm vitamin takviyelerini yakından tanımak ve dünya çapında yapılan araştırmalardan çıkan sonuçları öğrenmek için http://www.enfaydalibesinler.com/ internet sitesini takip etmek yeterlidir. Yine diyet yapanlar için, sağlıklı diyet listeleri sunan ve hızla kilo verme sırasında dikkat edilmesi gerekenleri sıralayan site, her yaştaki bireyin faydalanabileceği özellikte hazırlanmıştır. Özellikle gelişim döneminde olan çocukların sağlıklı beslenmesi için, kaliteli bir kaynak olan site, besinler hakkında yapılan olumlu ve olumsuz tüm araştırmaları karşınıza serecektir.  

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf filede Işıkkent'i ağırlıyor
Sonraki Haber Başkan Akpınar'dan gece mesaisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?