ANA SAYFA > EĞİTİM > Vali Erol Çakır Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Avrupa’dan mutlu döndü

Vali Erol Çakır Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Avrupa’dan mutlu döndü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Vali Erol Çakır Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Avrupa’dan mutlu döndü

Karşıyaka Vali Erol Çakır Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri bu yıl Fransa koordinatörlüğünde kabul edilen FLY ME TO THE MOON Erasmus + Stratejik Okul Ortaklıkları projeleri kapsamında Fransa’nın Nice kentine hareketlilik düzenledi.

Hareketlilikte 4 öğretmen, 7 öğrenci yer aldı. Projede Fransa, İtalya, Hollanda ve Türkiye yer alıyor. Proje “ Geçmişte, Bugünde, Gelecekte Uzay Araştırmaları ve Özellikle Soğuk Savaş Döneminde Uzay Çalışmaları” konularını kendine odak noktası olarak alıyor. Hareketlilikte ülke, şehir ve okul tanıtımları, CNRS (Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi) tarafından düzenlenen seminer çalışmaları, uzayı anlatan Japonların kısa şiirleriyle(Haiku) sanat çalışmaları ve origami etkinliği, Uzayda Atıklar, Uzayda Yaşam, Sanat Eserlerinde ve Mimari Yapılarda uzay teması konulu öğrenci sunumları, kültür turları ( Antibes, Nice, Monoco) , Fransız eğitim sistemini tanımak amacıyla sınıf ziyaretleri ve ders izleme etkinlikleri yapılıyor. Vali Erol Çakır Anadolu Lisesi Müdürü Ersin Sağdıç, gelişen teknoloji çağında yaşadıkları deneyimin paha biçilemez olduğunu, özellikle öğrencilere büyük bir zenginlik kattığını belirterek,  ” Okulumuzda projelere ağırlık vermeye devam edeceğiz. Mümkün olduğu kadar çok öğrencimize bu tip deneyimleri yaşatmak istiyoruz” dedi. 

Proje koordinatörü öğretmen Ezel Öztunç, Uluslararası Valbonne CIV okulunda teleskoplarla yapılan yıldız ve gezegen gözlemlerinde öğrencilerinin çok keyifli zaman geçirdiğini, böyle bir fırsatla her zaman  karşılaşmanın mümkün olmadığını ifade etti.

En heyecan verici deneyim ise Monoco’da yaşandı. NASA’nın 60. Yılı Etkinlikleri kapsamında Monako’da galası yapılan “Above and Beyond” filmine NASA tarafından davet edilen ve filmi Monako prensi II. Albert ile izleyen proje ekibi, 1986 yılında uzaya gönderilen Crew Of Space Shuttle Mission 61-C Ekibinin kaptan ve personeliyle bir araya geldi ve onlarla sohbet etme imkânı buldu. Bu etkinliğin sunuculuğunu uzun yıllardır İsviçre’de büyük bir teknoloji firmasında görev yapan ve 40 yıldır uzay araştırmalarıyla ilgilenen Mesut Çiçeker’in yapması ve komitede Monaco Türk Fahribaşkonsolosu Dr. ilhami Aygün’ün olması  uluslararası bir proje ekibinin içinde yer alan Türk takımı için gurur verici bir durumdu.  

Geziye ayrıca öğrenci aktivitelerini düzenleyen İngilizce öğretmeni Berrin Güç ve yaygınlaştırma etkinliklerinde görevli Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni Köksal Asrak katıldı.

Haber: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Filede Karşıyaka'nın gençleri Arkas'ı yendi, lider bitirdi...
Sonraki Haber Karşıyakalı İş Kadınları Seçme ve Seçilme Hakkını kahvaltıda buluşarak kutladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?