ANA SAYFA > EKONOMİ > Uygulamalı Girişimcilik Projesi’nde üçüncü etap tamamlandı

Uygulamalı Girişimcilik Projesi’nde üçüncü etap tamamlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Uygulamalı Girişimcilik Projesi’nde üçüncü etap tamamlandı

Karşıyaka Belediyesi ve KOSGEB işbirliğindeki ‘Uygulamalı Girişimcilik Projesi’nde bu yılın 3. Etap kursları da tamamlandı. Başarılı olan ve iş planı KOSGEB tarafından onaylanan katılımcılar, 50 bin lira hibe ile 100 bin lira faizsiz kredi imkanından yararlanabilecek.

İşsizlik sorununa çözüm üretmek ve kent ekonomisine katkı sağlamak için çalışan Karşıyaka Belediyesi’nin, 2015 yılından beri ücretsiz olarak düzenlediği KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine bugüne kadar 3 binden fazla kişi başvuru yaptı, 500’ün üzerinde kişi sertifika aldı, onlarca kişi işyeri açtı.

2018 yılı içerisinde üçüncü kez düzenlenen KOSGEB eğitimleri 26-29 Haziran tarihleri arasında tamamlandı. 30 kişinin sertifika almaya hak kazandığı eğitimlerde, yaratıcı iş fikirleri ön plana çıktı. Eğitimi başarıyla tamamlayan ve hazırladığı iş planı KOSGEB tarafından uygun bulunan girişimciler 50 bin lira hibe desteği almaya hak kazanırken, katılımcılara ayrıca 100 bin lira faizsiz kredi imkanı da sunuluyor.

İstihdama ve kent ekonomisine katkı sağlamak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Girişimcilere yeni pencereler açmak ve desteklemek çok önemli. Bu anlayışla, 2015 yılından bu yana KOSGEB ile ‘Uygulamalı Girişimcilik Projesi’nde çok güzel işlere imza atmaya devam ediyoruz. Yaratıcı iş fikirlerine öncülük etmeyi ve aile ekonomisine dolaylı yoldan da olsa katkı sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Yalı Lions Kulübü'nden sokak hayvanlarına cansuyu...
Sonraki Haber Karşıyaka'nın 3.Lig'deki grubu belli oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?