ANA SAYFA > TEKNOLOJİ > Türkiye’nin yüzde 94’ü düzenli olarak internet kullanıyor

Türkiye’nin yüzde 94’ü düzenli olarak internet kullanıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türkiye’nin yüzde 94’ü düzenli olarak internet kullanıyor

TÜİK(Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından açıklanan istatistiklere göre interneti hemen her gün veya haftada en az bir defa kullanan bireylerin oluşturduğu düzenli internet kullanıcı oranının, 2015 yılının ilk üç ayını kapsayan dönemde yüzde 94 olduğu belirlendi. Aynı dönemde, Avrupa çapında yürüttüğü anket çalışmalarıyla Avrupa Birliği’ne istatistiki bilgi sağlayan Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat)’in istatistiklerine göre ise bu oranın ortalaması yüzde 96 olarak belirlendi.

AB-28 ülkeleri için en çok tercih edilen internet kullanım amacının yüzde 87 oranıyla "e-posta gönderme/alma" olduğu gözlendi. En az tercih edilen kullanım amacı ise yüzde 58 ile "sağlıkla ilgili bilgi arama" oldu.

İstatistiklere göre, Türkiye’nin ‘online haber, gazete ya da dergi okuma’ oranının Avrupa Birliği ortalamalarını geçmesi dikkat çekti. Türkiye’de en az tercih edilen internet kullanım amacının ise yüzde 49 ile "e-posta gönderme/alma" olduğu belirlendi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tüm Türkiye'de 3 aylık OHAL ilan edildi
Sonraki Haber Amerikan Basketbol Ligleri için seçmeler Bornova’da

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?