ANA SAYFA > ÇEVRE > Türkiye’nin ilk ve en büyük çocuk orman eğitim alanı Karşıyaka’da…

Türkiye’nin ilk ve en büyük çocuk orman eğitim alanı Karşıyaka’da…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türkiye’nin ilk ve en büyük çocuk orman eğitim alanı Karşıyaka’da…

Karşıyaka Örnekköy’de bulunan 400 dönümlük çocuk ormanı eğitim alanına tahsis edildi.

400 dönümlük alanın “Karşıyaka Okulları Orman Eğitim Alanı” olarak tahsisi için Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal tarafından bir protokol imzalandı.

Kaymakamlık Makamında düzenlenen Protokol’ün imza töreninde Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Proje Sorumlusu Şube Müdürü Mehtap Gemici, İzmir Orman İşletme Müdürü Erdal Şahan’da hazır bulundu.

“Karşıyaka Okulları Orman Eğitim Alanı” öğrencilere orman bilincinin yanı sıra eğitim, aileleri ile hafta sonlarında doğal kamp yapma imkânı sağlayacak.

Okulöncesi, İlk ve ortaokul derslerinin müfredatla ilişkilendirilip sınıf dışı ormanlık alanda, derslerin daha zevkli hale getirilmesini sağlamayı amaçlayan proje, 400 dönümlük geniş alanı ile Dünyada 2. Türkiye’de ilk olacak.

 “İzmir’deki tüm özel ve kamu okulları yararlanacak”

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, projenin Türkiye’de uygulanacak ilk ve tek proje olduğunu söyledi. Kaymakam Yücel şunları söyledi. “Okulöncesi Okul Müdürümüz Gönül Özden, Okulu için böyle bir proje ile bize geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte bunun daha geniş alana hitap etmesi için çalışmalar yaptık. Projemizi İzmir Orman Bölge Müdürümüz Şahin Aybal ile paylaştık. Olumlu yaklaşımları bizi daha geniş araştırmaya yöneltti. Okul müdürlerimiz ve okul aile birliği başkanlarımız ile alanı yerinde inceledik. Çok beğenildi. İzmir Orman Bölge Müdürümüz Şahin Aybal ve İşletme Müdürü Erdal Şahan beylere katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.”

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal ise çocuk yaşta orman sevgisinin verilmesi gerektiğini, ormanı yaşatmak ve korumanın ülke ve insan sağlığı için önemini belirterek şunları söyledi. Orman Bölge Müdürlüğü olarak bu alanı, 2015 yılında Örnekköy Çocuk Ormanı olarak tahsis ederek, çocuk ormanına uygun, çeşme, yağmurluk, giriş kapısı, wc, tanıtım levhaları gibi materyallerle tesisler kurduk“ Bu proje ile geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz doğal ortamla buluşacak, ormanlarımızın korunması bilinci geliştirecektir. Çocuklarımız ve gençlerimiz aileleri ile burada hafta sonları kamp yaparak şehrin gürültüsünden uzak kalabilecekler. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

“Karşıyaka Okulları Orman Eğitim Alanı” projesinde okulöncesi, ilk, orta ve lise öğrencileri faydalanacağı gibi üniversite öğrencilerinin eğitim uygulamaları ve doğa sporları için de kullanılabilecek.

Haber ve fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ / www.karsiyakahaber.com

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Cihat Arslan: Yeter ki sonuna kadar camia olarak inancımızı yitirmeyelim
Sonraki Haber Müslim Karakeçili Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığına aday oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?