ANA SAYFA > İZMİR > Türkiye Yelken Federasyonu Başkanlığı’na İzmirli kadın aday

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanlığı’na İzmirli kadın aday

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türkiye Yelken Federasyonu Başkanlığı’na İzmirli kadın aday

Türk yelkenciliğine uzun yıllardır hizmet veren Çeşme Yelken Kulübü Başkanı Özlem Akdurak, Türkiye Yelken Federasyonu’nun (TYF) 5 Kasım 2016’da yapılması planlanan genel kurulu için başkan adayı oldu.

Ortak aklın hakim olduğu, adil, şeffaf, demokratik bir yönetim anlayışını benimseyerek federasyon başkanlığına aday olduğunu belirten Özlem Akdurak, sahanın sesine kulak veren, sporcu beklentilerine ve spor ilkelerine duyarlı, sürdürülebilir uluslararası başarılara zemin hazırlayan, yenilikçi, teknolojiyi etkin şekilde kullanan bir yönetim anlayışı getirmek istediklerini ifade etti.

Türkiye’nin tüm deniz kıyısı ve iç sularında yelken sporunu büyüterek ,bu yörelerdeki tüm gençliğe fırsat eşitliği tanıyacaklarını belirten  Özlem Akdurak, “Küçük-büyük, yeni-eski her kulüp, her yöre bizler için çok önemli. Hizmet odaklı bir federasyon ile güçlü kulüpler yaratmaya yoğunlaşacağız. Çünkü güçlü kulüplerin, güçlü bir camia yaratabileceğine inanıyorum. Bu uğurda tüm zamanımı, enerjimi ve yönetim tecrübemi ortaya koymaya hazırım” dedi.

Hesap verebilen anlayış

Türk yelkenciliği için sürdürülebilir bir başarı grafiğinin hayal olmadığının altını çizen Akdurak, “Kulüplerin sıkıntılarını biliyoruz, her kulübe eşit mesafede duracağız, şeffaf olacağız. Amacımız attığı her adımın hesabını veren, sahaya yaptıklarının ‘Neden’ini, ‘Niçin’ini ve ‘Nasıl’ını mutlaka açıklayan bir yönetim sistemini hayata geçirmek olacak. Yelken camiasının her adımında ulaşılabilir yakınlıkta olacağız.” dedi.

Sorunları çözeceğiz

Özlem Akdurak, bilindiğinin aksine yelken sporunun mali ve mevzuat açısından çok zor durumda olduğunu ifade ederek “Tesis problemleri yüzünden ağır mali yüklere katlanan kulüpler maddi ve manevi boşa enerji harcıyorlar. Öncelikli hedefimiz, kulüplerimizin yarınlarını sağlamlaştırmak üzere tesislerin tahsis süreçlerini çözüme kavuşturarak yaşama şansı tanımak olacak” dedi.

“Yelkende Güvenli Gelecek” sloganı ve “Makara “ logosu ile yola çıkan Özlem Akdurak  yelken kulüplerine hitaben “Logomuzda kullandığımız  makara gibi  hayatınızı kolaylaştıracağız, yelkenlerinize daha çok rüzgar doldurabilmeniz için görevimizi yapacağız; en görünen değil, en yakın ve güvenilir yol arkadaşınız olacağız “ dedi.

Özlem Akdurak’ın ekibini ve yönetim anlayışını  yelken sevdalılarının ve Gençlik ve Spor Bakanlığı  yetkililerinin yakından takip edebilmeleri için hazırlamış olduğu www.yelkendeguvenligelecek.com adında bir web sitesi bulunuyor.

Özlem Akdurak kimdir?

1984 yılında Bornova Anadolu Lisesi’ni, 1989 yılında ise Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Bölümü’nü bitirdi. Aynı yıl Türk Ekonomi Bankası’nda çalışmaya başladı.

Türk Ekonomi Bankası’ndan sonra kariyerine Demirbank’ta devam ettirdi. Demirbank, İzmir Güzelyalı Şube’ni açarak şube müdürlüğü görevini üstlendi. Sonraki yıllarda Bankanın bölge satış sorumlusu olarak İstanbul Genel Müdürlüğü’nde çalıştı. Demirbank’ı alan HSBC Bank’ın Bireysel Bankacılık’tan sorumlu Ege Bölge Müdürü olarak çalıştı. 2007 yılında bankacılıktan emekliye ayrılarak eşi ile birlikte ağırlıklı olarak yelkenli, katamaran ve motor yat distribütörlükleri olan Solo Deniz Ltd. firmasını kurdu. Aynı zamanda 2007 yılından beri eşi Rebii Akdurak’la birlikte kurduğu Solo Yelken İhtisas Kulübü’nü yönetiyor. Akdurak, Haziran 2012 tarihinden bu yana Çeşme Yelken İhtisas Kulübü’nün başkanlık görevini sürdürüyor. 2004 yılında kadın arkadaşlarıyla kurmuş olduğu “Safinaz” yelken ekibi ve aynı isimli teknesiyle, BAYK bünyesinde düzenlenen yarışlarda yat sınıfında yarışan Akdurak, halen 2 külübünde yöneticiliğini başarılı bir şekilde sürdürüyor. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka, Banvit maçıyla start veriyor
Sonraki Haber İZBAN Karşıyaka İstasyonunda yürümeyen merdiven çilesi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?