ANA SAYFA > ÇEVRE > Türkiye çölleşiyor

Türkiye çölleşiyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türkiye çölleşiyor

Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü kapsamında Birleşmiş Milletler geçtiğimiz hafta bir rapor yayınladı. Rapora göre dünyada her yıl 6 milyon hektar alan çölleşirken, 110′ dan fazla ülkede yaklaşık 1,2 milyar insanın çölleşme tehdidi altında bulunduğu belirlendi. Türkiye iklim değişikliğinden ve çölleşmeden en çok etkilenecek ülkeler arasında gözüküyor.

TEMA Vakfı Konya İl Temsilcisi Osman Ermişler, “Türkiye’nin geleceği gerçekten erozyon nedeniyle büyük bir tehlike içerisindedir. Gerek dünyanın kurak bir döneme girmesi gerekse erozyonu önleyen ağaçların ve bitki örtüsünün zaman içerisinde yok edilmesi, yanlış tarım uygulamaları, suyun doğru kullanılmaması gibi nedenlerle ülke toprakları çok büyük tehlike altındadır. Ülkemiz bulunduğu coğrafi konum itibariyle iklim değişikliği ve çölleşmeden en çok etkilenecek ülkelerden biridir. Dünyamız güneş etrafında dönerken eğimi nedeniyle yüzyıllar boyu iklim değişikliğine uğramış bazen soğumuş buzul devrine, bazen de ısınmış çölleşmeye doğru yönelmiştir. Bununla ilgili yapılan bilimsel çalışmalar da bunu kanıtlanmıştır” diye konuştu.

“AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLMELİ”

“Aç ve susuz kalmamak için toprağımıza sahip çıkmalıyız” diyen Ermişler, “Tarım arazilerinin çeşitli nedenlerle yok edilmesine dur denilmelidir. Devlet kurumları tarafından yapılan erozyon önleme ve ağaçlandırma çalışmalarına, daha sıcak ve kurak iklime dayanıklı tohumların üretilmesine hız verilmelidir” dedi.

Ermişler, “Tarlalarımızda doğru tarım uygulamaları, doğrudan anıza ekim, su tasarrufu, tarlada anızlarda toplanan vitamin ve minarelerin korunması ve verimliğin artırılmasına çalışılmalıdır. Tarlaların etrafına ise 'Rüzgar Perdeleri' yaparak su tasarrufu ve erozyonun önlenmesi sağlanmalıdır” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Türk ve Yunanlı öğrencilerin dostluk köprüsü
Sonraki Haber Madde Bağımlılığıyla etkin mücadele için bir araya gelecekler

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?