ANA SAYFA > ÇEVRE > Tarım ve Ormancılık Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi yapıldı

Tarım ve Ormancılık Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi yapıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tarım ve Ormancılık Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi yapıldı

Öz Orman-İş Sendikası tarafından gerçekleştirilen ‘Tarım ve Ormancılık Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Projesi’ çerçevesinde planlanan eğitim seminerleri dizisinin 3.'sü İzmir’de 19.07.2018 Perşembe günü gerçekleşti.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde Orman Yangınları İşçi Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen eğitime İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, Tarım ve Orman Bakanlığı 4.Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcıları Nurkan Yonar, Mehmet Erol, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Şube Müdürleri Tacettin Coşkun , Seren Akbaş, Hak-İş İzmir İl Temsilcisi ve Öz Orman İş Sendikası Şube Başkanı Hamiyet Boyacı ile 200 orman işçisi katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Öz Orman İş Sendikası Genel Sekreteri Bayram Ayaz; İş Sağlığı ve Güvenliği için öncelikle eğitimin şart olduğunu ve buna yürekten inandıklarını söyledi. Genel Sekreter Ayaz bu doğrultuda, Öz Orman-İş Sendikası tarafından gerçekleştirilen ‘Tarım ve Ormancılık Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Projesi’ çerçevesinde planlanan eğitim seminerlerinin toplam 10 ilde planladıklarını Ankara’daki açılış toplantısı ve Sempozyumla başlayan, 2.’si Bursa’da yapılan seminerler dizisinin üçüncüsü olan İzmir’de olmaktan mutlu olduklarını söyledi. Seminerde sırasıyla Öz Orman-İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çetin 'Tarım ve Ormancılık Sektöründe İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları' Öz Orman-İş Avukatı Ömer Bilgi 'Yasalar Açısından İş Sağlığı ve Güvenliğinde Tarafların Sorumlulukları', İletişimci Gazi Dilmen 'İş Sağlığı ve Güvenliğinin Oluşumunda Medya ve İletişim', Mali Müşavir Osman Aslan 'İş Sağlığı ve Güvenliği Tedbirleri Bir Maliyet mi?' İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Emine Esra Çelik 'Tarım ve Ormancılıkta İş Sağlığı ve Güvenliği' konulu birer sunum yapacağını da sözlerine ekledi.



Daha sonra seminere ev sahipliği yapan İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal’da kürsüye gelerek yaptığı konuşmada gerçekleştirdikleri ormancılık çalışmalarında her zaman insanı merkeze koyan insanı göz eten bir teşkilatın mensupları olduklarını söyledi. Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal inançları gereği de önce tedbir, sonra tevekkül dediklerini her şeyin başının tedbirli olmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Ayrıca eğitim seminere katılan tarım ve orman işçilerine, Öz Orman-İş Sendikası tarafından hazırlanan iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili “Tarım ve Ormancılık Sektöründe İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları”, “Çalışanlar Bakımından İş Hayatı ve Güvenliği”, İş Sağlığı ve Güvenliği Açısından Çölleşme”, “İş Kazaları ve Güvenliği Kültürü” isimli eserlerden oluşan 4 kitaplık bir eğitim seti de verildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sebze ve balık haline paket arıtma geliyor
Sonraki Haber Turgay Büyükkarcı: Karşıyaka küllerinden doğacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?