ANA SAYFA > SAĞLIK > Sınav stresinin ilacı egzersiz!

Sınav stresinin ilacı egzersiz!

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sınav stresinin ilacı egzersiz!

Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM), öğrencileri fiziksel ve psikolojik olarak Yüksek öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) hazırlamak amacıyla “Nefes ve Egzersiz Semineri”ne ev sahipliği yaptı.

Spor Danışmanı, Radyo Programcısı ve Yazar Ferrin İlbay Yalnız’ın verdiği seminere öğrenci ile öğretmenler katıldı. Yalnız, öğrencilerin 12 Mart’taki sınav öncesi artan kaygı ve stresle baş edebilmesi için, doğru nefes tekniklerini anlattı. Hem beden hem de ruh sağlığını iyileştiren “Gyrokinesis” metodu ile egzersiz çalışması yaptırdı.
Kaygı ve stresle birlikte, hareketsiz yaşamın da başarıyı gölgeleyen en önemli faktörlerden olduğunu söyleyen Ferrin İlbay Yalnız, “Gençlerimiz üniversiteye hazırlık sürecinde, bilgisayar ya da masa başında uzun saatler geçiriyor. Yanlış  oturmadan ve hareketsizlikten kaynaklanan göz, bel ve boyun ağrıları ciddi artış gösteriyor. Bu olumsuzluklar derslere ve sınava odaklanamamalarına ve başarılarının düşmelerine neden olabiliyor. Ayrıca sınav kaygısıyla birlikte maalesef gençlerde depresyon belirtileri de ortaya çıkabiliyor. Doğru nefes ve egzersizi de bu olumsuz tabloya karşı en etkili ilaç olarak görüyoruz. Bazı basit fiziksel hareketlerle hücrelere ve beyine daha fazla oksijen gitmesini sağlamak; hareketsiz yaşam ve yanlış oturmadan kaynaklanabilecek olumsuz etkileri önlemek mümkündür” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tahir Türetken son yolculuğuna uğurlandı
Sonraki Haber Liseli müzisyenler Karşıyaka’da finalde yarışıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?