ANA SAYFA > SAĞLIK > Sigara bağımlılığı ile mücadelede örnek çalışma

Sigara bağımlılığı ile mücadelede örnek çalışma

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sigara bağımlılığı ile mücadelede örnek çalışma

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, sigara bağımlılığı ile mücadelede örnek bir çalışmaya imza attı. Çiğli BEH Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Semt Polikliniği’nde hayata geçirilen projede, tüm sigara bağımlıları ücretsiz olarak eğitim seminerlerine katılabilecek.

Hayata geçirdikleri bu proje ile bağımlılık ile mücadelede örnek bir çalışmaya imza attıklarını ifade eden Çiğli Bölge EH Başhekimi Op. Dr. İlker Kızıloğlu “Sigara bağımlılığı şüphesiz ülkemizin ve dünyamızın en büyük sağlık sorunlarından bir tanesi. Ve biz biliyoruz ki akciğer kanserlerinin %90’dan fazlasının nedeni sigaradır. Sigara bağımlılarının büyük bir çoğunluğu sigarayı bırakmak ister ya da bırakmayı düşünür. Çiğli BEH olarak bağımlılık konusunda farkındalığın arttırılması amacıyla her Çarşamba günü, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Semt Polikliniğimizde eğitim seminerleri düzenliyoruz. Daha önce bizim yardımımızla sigarayı bırakmayı başaran yüzlerce kişi gibi siz de bağımlılığınızdan kurtulup sigarasız bir hayata “Merhaba” diyeceksiniz.”

Türkiye Sigara İle Mücadelede Örnek Bir Ülke...

Toplantıya katılan TBMM Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ve Yeni Bağımlılık Türlerinin Araştırılarak Bağımlılığın Nedenlerinin ve Alınacak Tedbirlerin Tespit Edilmesi Komisyonu Başkanvekili ve 26. Dönem İzmir Milletvekili Av. Kerem Ali Sürekli “Başta Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi yöneticilerine böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için teşekkür ederim. Yoğun bir şekilde her türlü bağımlılık ile mücadele ediyoruz. Sigara ile mücadele Türkiye dünyada bir numara. Dünya Sağlık Örgütü tarafından hazırlanan Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesi kapsamında mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Ülkemiz bu sözleşmenin tüm maddelerini yerine getiren ilk ve tek ülke. Bu mücadelede en büyük desteği Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vermektedir. Özellikle gençlerimizi ve çocuklarımızı bağımlılıktan korumak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Denetimlerimiz gün geçtikçe artmaktadır. İlk konumuz halkımızın sağlığı. Kapalı alanlarda sigara içilmesini kesinlikle istemiyoruz. ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattımız müthiş başarılı bir proje.” dedi.

Alanında Uzman Ekibimiz Destek İçin Sizi Bekliyor...

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Semt Polikliniği’nde gerçekleşen toplantıda sunum yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Ebru Dalgıç “Sigara ile mücadelede önemli adımlar atmış bulunuyoruz. Kişilerin özellikle bu dönemde artan elektronik sigaralara karşı dikkatli olması gerekmektedir. Bağımlılıkların azaltılması için toplantılarımızı gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Sağlıklı bir yaşam için desteğimiz her zaman sizinle” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Şampiyonanın ödülleri Çam Fidanı...
Sonraki Haber Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne Metin Esen atandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?