ANA SAYFA > EĞİTİM > Sağlıklı nesil, Sağlıklı Gelecek

Sağlıklı nesil, Sağlıklı Gelecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sağlıklı nesil, Sağlıklı Gelecek

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yeşilay’ın, ortaklaşa yürüttüğü “Sağlıklı nesil, sağlıklı gelecek” projesi kapsamında “bağımlılık” konulu” resim, karikatür, kısa video, şiir, masal ve deneme yazma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini düzenlenen törenle aldılar.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi,  Yeşilay İzmir Şube Başkanı Mehmet Fatih Vargeloğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ile çok sayıda öğrenci ve öğrenci ailesi katıldı. Yeşilay’ı tanıtan sunum ilgi ile izlenirken öğrencilere ve katılımcılara Yeşilay’ın çalışmalarını anlatan broşürler dağıtıldı.

 Ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi; “Düzenlenen yarışmaların sonucunda, öğrencilerimiz arasından ilimizi Türkiye genelinde temsil edecek öğrencilerimiz seçilmiştir. Bu yarışma ile çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayarak daha güvenli ve sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunmak ve yeni neslin bağımlılıklarla ilgili bilinç düzeylerini arttırmak amaçlanmaktadır.” Diyerek tüm dünyada artan bağımlılık konusuna değindi.

Yahşi ayrıca  “Türkiye’de ve dünyada hızla tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranları artmakta, maddeye başlama yaşları gittikçe düşmektedir. Diğer bağımlılıklar gibi teknoloji ve kumar bağımlılığı da kişiye, aileye ve topluma psikolojik, sosyolojik ve ekonomik zararlara yol açmaktadır’ ifadelerini kullandı.  

‘Gencin dünyasına alternatif getirmezseniz bağımlılıktan kurtulamaz’

Yeşilay İzmir Şube Başkanı Mehmet Fatih Vargeloğlu ise yaptığı konuşmada; Yeşilay kurumunun dünya standartlarında bir kurum olduğunu vurgulayarak Yeşilay’ın kuruluş amacı ve tarihçesinden bahsetti. Yeşilay tarafından gerçekleştirilen projelere de değinen Vargeloğlu; Yeşilay’ın daha çok koruyucu hizmetlere yönelik çalışmalar yaptığını söyledi.

“Yeşilay’ımızın en büyük gayesi, zararlı alışkanlıklarla mücadele ederken bunu sağlam bir ahlak, köklü ve kültürel bir zemininde gerçekleştirmektir. Çocukları bağımlılıktan korumak için onlara her türlü rehberliği yapmalı doğruya yöneltmeliyiz. Unutmayalım ki gencin dünyasına alternatif getirmezseniz bağımlılıktan kurtulamaz’ ifadeleri kullandı.

Çocuklarınızın sevginin boşluğu zehir ile doldurmalarına izin vermeyin’

Anne ve babalara da seslenen Vargeloğlu;

 ‘Buradan tüm anne ve babalara sesleniyorum: Çocuklarınızın sevginin boşluğu zehir ile doldurmalarına izin vermeyin. Çocuklarınızın fiziksel ihtiyaçlarını karşılarken manevi ihtiyaçlarını da göz ardı etmeyin. Anneler babalar şunu asla unutmayınız: Ebeveynlerin meşhur gafleti: ‘Benim çocuğum yapmaz!’ algısıyla hareket etmektir. Yine çocuklarımız için en büyük tuzak: ‘bir defa denemekten ne çıkar?’ sözüdür. Çocuklarınızın fiziki ihtiyaçları yanında manevi ihtiyaçlarıyla da alakadar olmaz iseniz, fırsat kollayan kötü alışkanlıkların ve terör örgütlerinin çocuklarınızla çok yakından ilgileneceklerini bilmelisiniz. Bu konularda anneler, babalar, komşular, akrabalar, mahalle ve tüm toplum tam bir seferberlik ruhuyla hareket etmelidir. Sadece sinekleri görmek, sorunun bir küçük parçasını görmek demektir. Asıl görmemiz gereken bataklığın ta kendisidir. Bataklık kurumadığı sürece sinek her zaman olacaktır’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

Ödül alanlar:
Resim Dalında; ilkokul düzeyinde Çağan Özkan -Asil Nadir İlokulu
Ortaokul düzeyinde; Ecem Gülhan -Fevzi Çakmak Ortaokulu
Lise düzeyinde ; Sena İlsu İlhan- Çiğli Fen Lisesi
Şiir Dalında; İlkokul düzeyinde Şüheda Gültekin- Özbey İlkokulu
Ortaokul düzeyinde; Furkan Yılmaz- Şerif Remzi Ortaokulu
Lise Düzeyinde ; Ozan Çelik Nuri Atik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka, Galatasaray deplasmanında
Sonraki Haber Karşıyaka’da 23 Nisan coşkusu devam ediyor…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?