ANA SAYFA > EĞİTİM > Özel Ege Lisesi mezunlarının üniversite başarısı

Özel Ege Lisesi mezunlarının üniversite başarısı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Özel Ege Lisesi mezunlarının üniversite başarısı

2015-2016 öğretim yılında 112 mezun veren Özel Ege Lisesi, kesintisiz başarı geleneğini sürdürdü. YGS ve LYS’de son altı yıl üst üste İzmir anadolu liseleri birinciliğine ulaşan Özel Ege Lisesi mezunlarının %89’u üniversiteye yerleşirken, öğrencilerin yerleştiği ilk beş üniversite ODTÜ, İTÜ, İ. D. Bilkent Üniversitesi (%82'si burslu), Boğaziçi Üniversitesi ve Koç Üniversitesi (%57'si burslu) şeklinde sıralandı.

Üniversite tercihi yapmayan veya yerleşemeyen öğrencilerin aldıkları puanların da pek çok devlet üniversitesine ve çeşitli vakıf üniversitelerinin burslu bölümlerine yerleşmelerine yeterli puanlar olduğunu belirten Lise Müdürü Aylin Musluoğlu, bu üniversiteler arasında Boğaziçi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İ. D. Bilkent Üniversitesi, İTÜ, Koç Üniversitesi, ODTÜ, Sabancı Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi kurumlar bulunduğunu söyledi.  

Lise Müdürü Musluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Okulumuza ana sınıfından bu yana devam eden veya ara sınıflarda bize katılan öğrencilerimizi artık mesleki eğitimlerini tamamlamak üzere üniversite yaşamlarına uğurluyoruz. Dileğimiz mezunlarımızın mesleklerinde de başarılı bireyler olarak ülkemizin ve insanlığın geleceğine olumlu katkılarda bulunmaları ve mutlu bir yaşam sürmeleridir.

2016 yılında okulumuzdan mezun olan gençler, daha önceki mezunlarımız gibi akademik başarılarının yanında sosyal becerileri açısından da dikkat çekici özelliklere sahipti. 25. dönem mezunları, uluslararası yarışmalarda onur listelerine girmiş, saygın yabancı üniversitelerden burs ve kabul almış, hazırladıkları bilimsel projelerle bilim dünyasının dikkatini çekmiş, yaptıkları sanatsal çalışmalarla dünyanın değişik yerlerinde ülkemizi temsil etmiş, sportif becerileriyle millî takıma kadar yükselmiş, toplum hizmeti çalışmalarıyla ihtiyaç sahiplerinin yanında olarak takdir toplamış donanımlı gençlerdir.

Özel Ege Lisesi ‘Cumhuriyet’in kurumlarını yönetecek nitelikli liderler yetiştirme’ hedefine bugün daha yüksek bir motivasyonla sahip çıkmaktadır. Okulumuzdan donanımlı bir şekilde mezun olan öğrencilerimizi kutlar, onların geleceğin pırıl pırıl bireyleri olarak iş dünyasında, kamu yönetiminde, medyada, akademik dünyada, sivil toplum ve fikir dünyasında kanaat önderleri olarak öne çıkacağı inancıyla başarılar dileriz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Konak’ta eğitim yuvaları pırıl pırıl
Sonraki Haber Üniversitelilerden Dost Kart’a büyük ilgi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?