ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Özdemir Erdoğan'dan unutulmaz konser

Özdemir Erdoğan'dan unutulmaz konser

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Özdemir Erdoğan'dan unutulmaz konser

Aşk şarkılarının unutulmaz bestecisi ve yorumcusu Özdemir Erdoğan, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ni dolduran İzmirlilere unutulmaz bir konser verdi. 76 yaşındaki ünlü sanatçı “Ben de İzmir gibiyim; serde yiğitlik var” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), aşk şarkılarının güçlü yorumcusu Özdemir Erdoğan’ın melodileri ile yankılandı. İzmirlilere Zafer Çebi Senfonik orkestrası eşliğinde unutulmaz müzik ziyafeti yaşatan 76 yaşındaki büyük usta, “Bir adada oturur gibi bestelerimi bir şişenin içine koyup denize attım, yıllar içinde herkes dinledi” diye konuştu.

Kendi besteleri, Türk Sanat Müziği eserleri ve türkülerin yanısıra “I’ve Got You Under My Skin” ve “You Make Me Feel so Young” gibi dünya caz klasiklerinden çok özel parçaları da seslendiren Özdemir Erdoğan ayakta alkışlandı.

İzmir seyircisine övgü
Konsere hem İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ne hem de İzmirlilere teşekkür ederek başlayan ünlü sanatçı “Ben İzmir gibiyim. İzmir düşmana kurşunun sıkıldığı ilk yer; ben de öyleyim, serde yiğitlik var” dedi. “Dağlar Dağlar” şarkısını AASSM Büyük Salonu dolduran 1200 seyirciyle birlikte söyleyen Erdoğan, İzmirli müzikseverlere “Ben böyle bir dinleyici görmedim. Ellerinizle ritmi bile mükemmel tutuyorsunuz” sözleriyle övgü yağdırdı.

Hüzün ve kahkaha bir arada
Unutulmaz bir müzik ziyafetinin yanı sıra, zaman zaman Stand-Up gösterisi kıvamındaki esprileriyle de izleyicilere kahkahalar attıran Özdemir Erdoğan, sık sık popüler kültüre gönderme yaptı. “Bana Ellerini Ver” ve “Sevdim Seni Bir Kere” gibi unutulmaz eserleriyle duygulu anlar yaşatan usta sanatçı, caz müzikteki performansıyla da büyük beğeni topladı. Amerika Birleşik Devletleri’nde 12 konser verdiğini ve orada 30-40 İngilizce caz parçası söylediğini hatırlatan Erdoğan, “Sonra dedim ki, ‘ben Türkçe Caz yapacağım,’ Bence her milletin kendi cazcısı olmalı” şeklinde konuştu ve Aşık Veyseli’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” parçasını caz tarzında yorumladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber IF Wedding Fashion İzmir, Avrupa'yı salladı
Sonraki Haber İzmir'de yener ve eleriz...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?