ANA SAYFA > ÇEVRE > Örnekköy yerinde kentsel dönüşüm planları onaylandı

Örnekköy yerinde kentsel dönüşüm planları onaylandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Örnekköy yerinde kentsel dönüşüm planları onaylandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy bölgesinin imar yenileme planlarını da meclisten geçirdi. Yüzde 76 oranında uzlaşma sağlanan bölge için bu yıl yapım ihalesine çıkılacak

Yerinde kentsel dönüşümde ilk uygulamaya Uzundere’den başlayan İzmir Büyükşehir’de Belediye Meclisi Örnekköy kentsel dönüşüm ve gelişim alanı için hazırlanan imar revizyon planları onayladı. Karşıyaka Örnekköy'de 18 hektar alan üzerinde planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, mevcut planın imar hakları ile nüfus yoğunluğu aynen korunacak. Yeşili ve sosyal alanlarını artıran 1/5000 ve 1/1000'lik planların onaylanması ile birlikte vatandaşlardan tapu devir işlemleri başlatılacak. Bu yıl içinde de etaplar halinde yeni inşaatların yapım ihalesine çıkılacak. Farklı tiplerde ve yüksekliklerde üretilecek bloklarda, 60 metrekare ile 123 metrekare arasında değişen büyüklüklerde, komşuluk ilişkileri ve vatandaş talepleri de gözetilerek tasarlanan sağlıklı ve modern konutların üretileceği projede, alanda iş yerleri bulunan hak sahipleri için de farklı büyüklüklerde ticari üniteler oluşturulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, batısında Örnekköy Deresi, kuzeyinde 7442 Sokak, doğusunda Baş Pehlivan Karaali Caddesi ve güneyinde 7505 ve 7414 sokaklar arasında kalan bölgeyi kentsel dönüşüm alanı ilan etmiş, bu karar Bakanlar Kurulu tarafından da onaylanmıştı. Tüm kentsel dönüşüm alanlarında olduğu gibi Örnekköy'de de yapılacak kentsel dönüşüm projesi hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla öncelikle bir İletişim Merkezi açıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Akpınar, Cumhuriyet Mahallesi’nde 2 yatırımı hizmete açtı...
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Anadolu Efes'i geçemedi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?