ANA SAYFA > GÜNDEM > Opera Binası'nın ihalesi yine iptal...

Opera Binası'nın ihalesi yine iptal...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Opera Binası'nın ihalesi yine iptal...

Kamu İhale Kurumu (KİK), İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ikinci kez yaptığı opera binası ihalesine yapılan itirazları haklı bularak ihaleyi iptal etti.

Büyükşehir Belediyesi, KİK'in gerekçeli kararından sonra ya karşı dava açacak ya da üçüncü kez ihale yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık 2016 tarihinde yaptığı, ancak geçerli teklif olmadığı gerekçesiyle iptal edilen ilk ihalesinin ardından Nisan ayında yapılan ve mayıs ayında sonuçlanan ikinci ihale, kaybeden firmaların itirazları sonucu KİK tarafından iptal edildi. Nisan ayında yapılan Yenigün A.Ş. ve Deda Perde Sistemleri Şirketi Konsorsiyumu'nun 379 milyon 600 bin TL, Ermit Ltd. Şti. ve Mapavri A.Ş. Konsorsiyumu'nun 337 milyon TL, Taca A.Ş. ve A-Grup Ltd. Şti. Konsorsiyumu'nun 327 milyon 490 bin TL teklif verdiği ihaleyi, 429 milyon TL teklif veren Çağdan A.Ş. ve Wagner- Bıro Austria Stage Systems AG Konsorsiyumu kazanmıştı. Diğer firmalar iş deneyim belgelerindeki eksikler olduğu gerekçeleriyle elendi. Yenigün A.Ş ve Taca A.Ş. Büyükşehir Belediyesi ihale komisyonu kararına itiraz etti. Komisyon itirazı reddetti. Ramazan Bayramı öncesi ihaleyi kaybeden Yenigün inşaat ve Deda Perde Sis. İnşat Ltd. Şti Konsorsiyumu ile Ermit Ltd. Şti ve Mapavri A.Ş. Konsorsiyumu, Kamu İhale Kurumu'na yaptıkları başvuruyla ihale sonucuna itiraz etti. KİK, Ramazan Bayramı öncesi yapılan itirazları Kurban Bayramı öncesi 16 Ağustos'ta yaptığı toplantıyla karara bağladı. KİK, Yenigün İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.- Deda Perde Sis. İnş. Dek. Taah. San. Tic. Ltd. Şti. Konsorsiyumu'nun yaptığı itirazla ilgili yaptığı değerlendirme sonucunda ihalenin iptaline karar verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi iptalin gerekçesinin eline geçmesinden sonra ya kararın iptali için dava açacak ya da opera binasının üçüncü kez ihalesine çıkacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP İzmir adalet için yine yollarda
Sonraki Haber Karşıyakalı voleybolcular plajda çalışıyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?