ANA SAYFA > EĞİTİM > Öğrenci Andı olayı siyasetin gündeminde…

Öğrenci Andı olayı siyasetin gündeminde…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Öğrenci Andı olayı siyasetin gündeminde…

Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu'nda, bazı velilerin isteği üzerine, çocuklar bayrak töreninden sonra andımızı okumak istemesine tepki gösteren Okul Müdürü Rahmi Önder Karamustafaoğlu’nun "Kendinize gelin. Talimat almadan ne yapıyorsunuz. Talimat mı aldın? Dingonun ahırı mı burası? Devletin kurumunun işleyişini kimse bozamaz" diye bağırması ülke gündemine oturdu…

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün konuyla ilgili ön inceleme başlattığı, olay anına ilişkin olduğu ileri sürülen cep telefonu görüntüsün de inceleneceği öğrenildi.
Bu konuda okul yönetimi açıklama yaptı. Okul yönetimi adına yapılan açıklamada, Atatürk büstünün olduğu yerde tören yapılmaması yer darlığı ile açıklandı. Ön bahçe küçük olduğu için törenlerde arka bahçenin kullanıldığı ifade edildi. Okulu müdürünün öğrencilere yönelik tepkisi için de Andımızın üç yıl önce yasayla kaldırıldığı, bu nedenle okutulamayacağı, devletin kurumlarında devletin kurallarının uygulanacağı açıklaması yapıldı.

SERTEL: AĞIR TEPKİ ANLAŞILMAZ

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel de yaşananları eleştirerek, "Andımızın okunmasında okul müdürünün, o kadar ağır tepki göstermesi anlaşılmaz buluyorum. Andımızı başta okul müdürünün okuması lazım. Andımızın sözleri, doğru, çalışkan olmayı, milletini özünden çok sevmeyi anlatıyor. Müdür bundan rahatsız oluyorsa, kendini bir incelesin. Ayrıca, Atatürk büstünün olduğu yerde törenlerin yapılması lazım. Yer darlığı gerekçeyse Atatürk büstünü tören yapılan yere koymaları lazım" dedi.

BAHÇELİ AÇIKLAMA YAPTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “İzmir Karşıyaka'da işgüzar ve densiz bir okul müdürü çıkmış Andımızı okuyan çocuklara, dingonun ahırı mı burası diyor? Soruya bakar mısınız? Söz konusu müdür kendisini ahırda hissedebilir, bence mahsur yoktur. Ancak çocuklarımız okuldadır, Andımızı Türkçe okumak istemektedir" dedi.
Bu konuda MHP Karşıyaka İlçe ve Ülkü Ocakları Karşıyaka Şubesi’nin protesto yapacakları da ifade edildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka taraftarıyla Best galibiyetiyle buluştu
Sonraki Haber İtfaiye Haftası’na renkli start

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?