ANA SAYFA > GÜNDEM > MHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'ndan Dünya Kadınlar Günü'nde anlamlı yürüyüş

MHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'ndan Dünya Kadınlar Günü'nde anlamlı yürüyüş

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'ndan Dünya Kadınlar Günü'nde anlamlı yürüyüş

8 Mart Dünya kadınlar Günü MHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüşte konuşan ve Türk Kadınına siyasal ve toplumsal haklarını dünya kadınlarından çok önce veren Büyük Önder Atatürk'e minnettar olduklarını dile getiren MHP Karşıyaka İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Dilber, "Biz kadınların elinin değdiği her yerde bir güzellik; göz nurunun ve emeğinin geçtiği her yerde bir anlam ve derinlik bulunmaktadır" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka ilçe Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü anlamlı etkinlikler kutladı. Günün sabahında büyük önder Atatürk'ün Annesi Zübeyde Hanım'ın Karşıyaka'da bulunan Anıt Mezarına karanfil bırakarak dua eden MHP'li ve Karşıyakalı kadınlar, öğleden sonra Karşıyaka iZBAN İstasyonu önünde toplanarak, iskele meydanına yürüdü. Yürüyüşe, MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, İlçe yöneticileri, Menemen, Balçova ve Buca ilçelerinden MHP'li kadınlar,  Karşıyakalı kadınlar ile kadın dostları katıldı. Çarşı istikametinde Atatürk'ün, "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, Omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın."  veciz sözlerinin yer aldığı pankartı açarak ve "Dünya Kadınlar Günü Kutlu olsun, Ben Anayım Ben Anadoluyum, Türk kadını kahraman, Gücünün farkında ol sesini çıkar, Biz her yerdeyiz, Kadınlar yürüyor mücadele büyüyor, Kadın yoksa yaşam yok..." dövizleri taşıyarak yürüyüşe geçen kadınlar ve onlara destek veren kadın dostu Karşıyakalılar, sloganlarla ve düzen içerisinde yürüyerek iskele Meydanı'na geldi.

KADIN VE ÇOCUĞA ŞİDDET VE İSTİSMARA DİKKAT ÇEKTİ

Burada bir konuşma yapan MHP Karşıyaka İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Dilber, Türk kadınının istiklal mücadelesinde ve her zaman büyük bir özveri ile erkeğinin yanında yer aldığını, bunun için yaşamını hiçe saydığını, gerektiğinde vatanı için her zaman canını vermeye hazır olduğunu söyledi. Kadına ve çocuğa şiddetin ve istismarın günümüzde artarak devam ettiğine dikkat çeken Başkan Dilber, Milliyetçi Hareket Partisi olarak bununla mücadele ettiklerini ve etmeye de kararlı olduklarını vurguladı.

GÖREVLERİMİZİN VE SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ

Kadın olmanın mana ve önemi üzerine bir kez daha düşünmek için büyük bir fırsat olarak değerlendirilecek anlamlı ve önemli bir günün içerisinde olduklarının altını çizen MHP Karşıyaka İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Dilber, "Toplumun her kesiminde üstlendiğimiz görevleri büyük bir sorumluluk içerisinde yerine getirmek için büyük bir çaba harcayan biz kadınların, toplumsal üretim ve paylaşıma katkımız inkar edilemeyecek bir gerçektir. Biz kadınların elinin değdiği her yerde bir güzellik; göz nurunun ve emeğinin geçtiği her yerde bir anlam ve derinlik bulunmaktadır. Kadın; evinde eş-anne, iş yerinde çalışan, toplumda saygın bir fert, evladını vatan hizmetine gönderirken gösterdiği metanet ile de toplumun ruhu olmuştur. Hemen burada Vatanımızın ve Türk Milleti'nin bekası için emperyalist güçlere ve uluslararası terör unsurlarına karşı kahramanca mücadele eden ve gerektiğinde canını feda etmekten çekinmeyen Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki kahraman evlatlarımızı gururla anmak istiyorum. Bu mücadelede makamların en büyüğü ve kutsalı olan Şehitlik makamına ulaşanlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Türk Annesi, Vatan müdafaası için her hal ve şartta metanetini muhafaza ederek, kahraman evlatlarıyla gurur duymaktadır." diye konuştu.

TÜRK KADINI OLARAK ATATÜRK'E MİNNETTARIZ

Dünya Kadınlalar gününün ortaya çıkışı ile de bilgi veren Başkan Elif Dilber, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli Kurtuluş mücadelesinde özel bir önemi ve yeri olan Türk kadını, askeriyle omuz omuza mücadele katılmıştır.  Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, siyasi ve toplumsal bütün hakları dünya kadınlarından önce Türk kadınına vermiştir. Türk Kadını, 20 Mart 1930'de belediye seçimlerinde seçme, 5 Aralık 1934'de de milletvekili seçimlerinde seçme ve seçilme hakkını elde etmiştir. Türk kadını olarak Büyük Önder Atatürk'e minnettarız.  Ayrıca genç Türkiye Cumhuriyeti'yle birlikte toplumun her kesiminde ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak için erkeklerle birlikte büyük bir çaba harcamış ve harcamaya devam etmektedir."

MHP'li kadınlar katılımcılara, temizliğin ve hijyenin sembolü olan el yapımı sabun hediye etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Büyükkarcı 1,5 aylık dönemi anlattı...
Sonraki Haber CHP’li Kadınlardan farklı bir kutlama

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?