ANA SAYFA > İZMİR > Macera Park İzmir açılıyor...

Macera Park İzmir açılıyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Macera Park İzmir açılıyor...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Atatürk Mahallesi’nde kurduğu, açık hava sporlarının yapılabileceği mekanlar ve dağcılık, kaya tırmanışı, zipline gibi aktivitelerle donatılan Macera Park İzmir, 13 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’de açılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençlerin ve kendini genç hissedenlerin spor, eğlence ve heyecanı bir arada yaşayacağı Macera Park'ı Cumartesi günü saat 12.00'de hizmete açıyor. Bornova Atatürk Mahallesi’nde 30 dönüm alan üzerine kurulan parkın her köşesinde adrenalini artırıcı aktiviteler yer alıyor.

Dağcılık eğitimi de olacak
Açık hava sporlarının yapılabileceği mekanlar ile dağcılık, kaya tırmanışı ve zipline gibi aktiviteleri barındıran Macera Park İzmir'de,  engelli, yaşlı ve çocuklara yönelik düzenlemeler ile 4 bin m² piknik alanı, seyir terasları, seyir kulesi, gölet ve süs havuzları da bulunuyor.
Alanın topografik yapısının kayalık olması nedeniyle, parkta projelendirilen spor aktivitelerinin başında dağcılık sporu yer alıyor. Bu konsept dahilinde zipline (yüksek bir noktadan, alçak bir noktaya bağlanmış çelik halat üzerinde kayma aktivitesi), doğal kaya tırmanışına olanak sağlayan özel bir bölüm ve uluslararası standartlarda yapay bir tırmanma duvarı bulunuyor. Tırmanış üzerine lisanlı eğitimciler tarafından eğitimlerin de verileceği tesis, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZULAŞ A.Ş tarafından işletilecek.

Ödüllü proje
İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Macera Park İzmir" projesini hazırlarken, her türlü ziyaretçi profilinin kullanımına açık olması ve kolay erişilebilirliğine özen gösterdi. Spor ve eğlencenin bir arada olabildiği aktivitelere odaklanan proje, doğal dokuya zarar verilmeden, aksine dokuyu güçlendirecek şekilde hazırlandı. Alanının eğimli yapısı yüzünden yok olmaya yüz tutmuş ya da yok olmuş bitki örtüsünün yeniden canlandırıldığı bir proje olmasına da ayrıca dikkat edildi. “Macera İzmir”de topografik yapıyla uyumlu 1 adet gölet ve 3 adet süs havuzu de yer aldı. Alanın 19 bin  m²’sine 360 ağaç, 21 bin çalı ve 20 bin yer örtücü, sarılıcı, soğanlı bitki dikimi yapıldı.
“Macera İzmir” projesi, ATRAX’S 2017 yılı eğlence fuarı “Sporlu Şehirler Daha Eğlenceli” teması ile "Yıldızlı Proje" ödülüne layık görülmüştü.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda toplu ulaşım 1 kuruş
Sonraki Haber Haydi çocuklar tiyatroya

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?