ANA SAYFA > GÜNDEM > LÖSEV Karşıyaka’da iyilik dağıttı

LÖSEV Karşıyaka’da iyilik dağıttı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
LÖSEV Karşıyaka’da iyilik dağıttı

Yıllardır Lösemili çocuklara şifa dağıtan, tedavi süresince aileleri de yalnız bırakmayan LÖSEV, bu kez de Karşıyaka’da iyilik dağıttı.

Anadolu’ya Tır Dolusu Lösev Yardımı kampanyası kapsamında Ege turnesine çıkan LÖSEV yardım tırı, bugün Karşıyaka’da iyilik dağıttı. Karşıyaka İskelesi yanında gerçekleştirilen yardım dağıtımında, lösemili çocuklara kıyafet, oyuncak, kırtasiye malzemelerinin yanı sıra, hastalığın tedavisinde çok önemli olan protein ağırlıklı beslenmeyi sağlamak adına et yardımı da gerçekleştirildi.

Tır Dolusu Lösev Yardımı kampanyasının içeriği hakkında bilgiler veren LÖSEV İzmir Halkla İlişkiler Sorumlusu Gamze Berçin Edirne, “Biz bugün LÖSEV İyilikler Tırı ile buradaki ailelerimizin bizden olan isteklerini, ihtiyaçlarını onlara ulaştırmak amacıyla İzmir’deyiz. Tırımız Ege Kıyısı boyunca ilerleyecek ve en son turunu Denizli’de bitirecek. Rotamızda Didim’den Marmaris’e kadar pek çok noktamız mevcut” dedi.

Yardım tırının LÖSEV’e kayıtlı ailelerin her türlü ihtiyacına karşılık vereceğini belirten Edirne, “Tırımızda gıda paketlerinden kırtasiye malzemesine, bisikletlerden çocukların hayal ettiği arabalı yataklara kadar pek çok şey var” dedi.

Kurban bağışları LÖSEV’e

LÖSEV’in dağıtımını gerçekleştirdiği en önemli ürünün ise çocukların sağlıklı beslenmesinde önemli yer tutan et ürünleri olduğuna dikkat çeken Edirne, “Çocuklarımız tedavi kapsamında kemoterapi görüyorlar. Bu, kanserli hücrelerin yanı sıra sağlıklı hücreleri de yok edebilen ve onların bağışıklık sistemini zayıflatan bir tedavi. Bu sebeple protein açısından zengin bir beslenme düzenleri olması, yani bol bol et tüketmeleri gerekiyor” dedi.

Yaklaşan Kurban Bayramı’nın bu konuda lösemili çocuklara yardım etmek adına büyük bir fırsat olduğunu belirten Edirne, “Bizler yıllardır kurban bağışı kabul ediyoruz. Bize en çok gelen sorulardan birisi aldığımız bağışlar karşılığında kesim yapıp yapmadığımız. Biz, aldığımız tüm kurban yardımları karşılığında hayvan kesimini gerçekleştiriyor, daha sonra soğuk zincir yöntemiyle etlerimizi muhafaza ederek tüm yıl boyunca lösemili çocuklarımızın ailelerine dağıtıyoruz. Vatandaşlarımız kurban bağışlarıyla lösemili çocukların hayatını kurtarmak için bağışlarını LÖSEV’e yapsınlar” diyerek çağrıda bulundu.

“LÖSEV kapı kapı gezmez”

Vatandaşları LÖSEV’e yardım ederken dikkatli olmaları ve resmi yolları kullanmaları konusunda da uyaran Edirne, “Bazı dolandırıcılar kendilerine kimlik kartları bastırarak kapı kapı dolaşıp LÖSEV için bağış topladıklarını söylüyorlar. LÖSEV asla kapı kapı gezip yardım toplamaz. Vatandaşlarımız bu dolandırıcılara inanmasın. Bizlere yardımcı olmak isteyen vatandaşlar tüm bankalarda bulunan bağış hesaplarımız aracılığıyla, internet bankacılığını kullanarak, bankamatiklerde bağış ekranlarını kullanarak, ofislerimize gelerek ve 0232 381 66 44 numaralı telefondan İzmir ofisimize ulaşarak bağışta bulunabilirler” dedi.

“Allah onlardan razı olsun”

Etkinlik kapsamında yardım alan lösemili çocukların aileleri ise, LÖSEV’in çocuklarının hayatını kurtardığını ve her zaman yanlarında olduklarını belirterek bu yardımların kendileri için ne kadar büyük anlamı olduğuna vurgu yaptılar. Henüz 6 aylıkken lösemi teşhisi konulan 11 aylık Eylül Feride’nin annesi Sevgi Ç. “Allah onlardan razı olsun her şey için. Her zaman her sıkıntımızda yanımızda oldular. İnşallah çocuklarımız da bir an önce iyileşir. Hepsinden çok memnunuz” sözleriyle LÖSEV yetkililerine ve bağışçılarına teşekkürlerini iletti.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bisikletlerle tarihe yolculuk
Sonraki Haber Karşıyaka'da kombineler satışta

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?