ANA SAYFA > EĞİTİM > Kuran kursunun 58 yaşındaki öğrencisinden ezbere İstiklal Marşı…

Kuran kursunun 58 yaşındaki öğrencisinden ezbere İstiklal Marşı…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kuran kursunun 58 yaşındaki öğrencisinden ezbere İstiklal Marşı…

Kur’an kursu öğrencisi 58 lik Asuman Teyze İstiklal Marşının 10 kıtasını ezbere okuyarak birinci oldu.

Karşıyaka Müftülüğü tarafından Şehitler Günü kapsamında düzenlediği İstiklal Marşı’nı güzel okuma, vatan ve bayrak konulu şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Karşıyaka’daki Vilayetler Evinde düzenlenen etkinlik programı, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Bostanlı Beşikçioğlu Camii Müezzini Selahattin Kuzgun tarafından okunan Kur’an Tilaveti ve Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler’in yaptığı konuşma ile devam etti.

Karşıyaka Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrenciler arasında düzenlenen İstiklal Marşı’nı güzel okuma, vatan ve bayrak konulu şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödüller verildi.

Bayrağı öperken ağladı

İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması birincisi Gülçağ Kuran Kursu öğrencisi Asuman Yeşilgöz İstiklal Marşının 10 kıtasını ezbere okuduğu sırada duygulu anlar yaşandı. Koynunda çıkardığı Türk Bayrağı’nı öperek başının üstüne koyarken ağlayarak “Yüce Rabbim bu Millete bir daha İstiklal Marşı’nı yazdırmasın” sözü ayakta alkışlandı.

Dereceye giremeyen 68 yaşındaki Saniye teyzenin ilkokul 4. Sınıfta iken okuduğu ve hala ezberinde olduğu “Bu vatan Kimin?” şiirini ezbere okuması etkinliğe ikinci defa renk kattı.

Şiir yarışmasında Hacı Ali Gültekin Kur’an Kursu Öğrencisi Gülcan Alp birinci,  İhsan Gültekin Kuran Kursu Öğrencisi Betül Yıldırım, ikinci, Kur’an Kursu Öğrencisi Hülya Akyoldaş üçüncü oldu.

Yarışmalarda 1. 2. Ve 3. Ye yarım altın,  4. 5. 6. 7. 8. 9. ve 10.'ya çeyrek altın, dereceye giremeyenlere ise gram altın ile ödüllendirildiler. Bazı öğrenciler, aldıkları altın ödülü Türk Silahlı Kuvvetler Vakfı’na bağışlayacaklarını söylediler.

Karşıyaka’daki Vilayetler Evinde düzenlenen etkinlik programına Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Gülden Demiral, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, İlçe Sağlık Müdürü Dr. YıldırayÇığırgil, İlçe Tarım Müdürü İsmail Emetli, Karşıyaka Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Taşar, Gençlik Spor İlçe Müdürü Musa Yelek, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, 2. Bölge Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı, gaziler, İşadamları Osman Avcı, Tevfik Yıldırım, muhtarlar, AK Parti, MHP, İYİ Parti yönetici ve temsilcileri,  Kur’an kursu öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Haber ve fotoğraflar: Yılmaz Durmaz/www.karsiyakahaber.com

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kadro dışı bırakılan Mahmut Almanya'ya gitti
Sonraki Haber Belediye eski başkanının eşini öldürene müebbet hapis...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?