ANA SAYFA > İZMİR > Kocaoğlu: ''Fuara sıçrama yaptırmak istiyoruz''

Kocaoğlu: ''Fuara sıçrama yaptırmak istiyoruz''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kocaoğlu: ''Fuara sıçrama yaptırmak istiyoruz''

Atatürk’ün talimatıyla doğmuş bir eser olan Enternasyonal Fuarı’nı 85. kez açılmasının İzmir ve İzmirliler için ayrı bir gurur kaynağı olacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Zorlu bir yolculukla bugünlere gelen Fuarımızı ve fuarcılığımızı büyüterek yaşatmayı, bir görevden de öte, ‘boynumuzun borcu’ olarak biliyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni bir açılışa hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sıradan bir fuar organizasyonu değil, Türkiye’nin kültür mozaiği ve ekonominin barometresi olduğunu söyledi. 85. kez dünyaya kapılarını açacak olan Fuar süresince İzmir’de hayatın bir başka akacağını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Hem mutlu hem de çok heyecanlıyız. Çünkü bu fuar bizim hem bayramımız ve eğlencemiz hem de kazancımız ve bereketimizdir. Biz dünyayı burada tanıdık. Duvarların yıkılmasına burada şahit olduk. Savaşlara, kıtlıklara, krizlere inat, İzmir Enternasyonal Fuarı hep dimdik ayaktaydı. Ve hep barış için var oldu” diye konuştu.

İyi günde, kötü günde...
Ekmeğin vesika ile satıldığı yıllarda bile “daha fazla üretim” sloganıyla açılan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın, Türkiye’nin ilk otomobilini, ilk yürüyen merdivenini, ilk buzdolabını, ilk televizyonu ve ilk robotunu herkesten önce Fuar ziyaretçileriyle tanıştırdığını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:
“Radyo nedir bilmeyen bir nesil bilgisayarla burada tanıştı. Magazin dünyasının yıldız isimlerini ilk kez burada görüp sevdik. Ama sadece ekonomiye yön verip sadece eğlenmedik. Yaralarımızı da burada sarıp acılarımızı burada paylaştık. 1943 Adapazarı, 1966 Muş ve 1999 Marmara depremleri için İzmir Fuarı’nda topladığımız gelir ve bağışlarla, depremzedelerin yarasına merhem olduk. Diyeceğim odur ki, iyi günde de, kötü günde de, Fuarımız hep bizimleydi.”

Eğlence ve teknoloji bir arada
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatlarıyla doğmuş bir eser olan Enternasyonal Fuarı’nı 85. kez açılmasının İzmir ve İzmirliler için ayrı bir gurur kaynağı olacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Zorlu bir yolculukla bugünlere gelen Fuarımızı ve fuarcılığımızı büyüterek yaşatmayı, bir görevden de öte, ‘boynumuzun borcu’ olarak biliyoruz. Ülkemizin, İzmir’in ve İzmir Enternasyonal Fuarı’nın yolu açık olsun” dedi.
Türkiye’den ve yurtdışından 600 sanatçının geleceği 85. İEF’nin, eğlencenin ve kültür sanatın doya doya yaşandığı bir büyük şölen haline dönüştürüleceğini de kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“İEF’nin kökündeki en önemli ayaklardan bir tanesi bu, yani eğlence ve kültür-sanat.. İkincisi ise fuarın ilk ürünlerin tanıtıldığı bir alan olmasından hareketle, inovasyon ve tasarım kenti hedefi. İnovasyonu ve tasarımı dönüşümlü olarak  gerçekleştirerek teknolojinin ve yeni ürünlerin yarıştığı, tanıtıldığı bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Bu sene ilk denememiz. Mutlaka eksiklerimiz olacaktır ama biz ihtisas fuarlarımızı Gaziemir’deki Fuar İzmir’e taşıdıktan sonra, Kültürpark’taki İEF’yi ayrı bir boyuta taşımak istiyoruz. 85. İEF’de yeniden sıçrama yaptırmak istiyoruz.”

 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Elmasoğlu: ''İEF’de inovasyon rüzgarı esecek''
Sonraki Haber Seferihisar Sanayi Sitesi yenileniyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?