ANA SAYFA > EKONOMİ > Karşıyakalı esnafa ''Gelin kolaylaştıralım'' dediler

Karşıyakalı esnafa ''Gelin kolaylaştıralım'' dediler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalı esnafa ''Gelin kolaylaştıralım'' dediler

Karşıyaka Sanayici Ve İşadamları Derneği (KASİAD) ile Bostanlı Sanayici Ve İşadamları Derneği (BESİAD) tarafından ''gelin kolaylaştıralım'' paneli düzenlendi.

KASİAD ve BESİAD üyelerine 7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırması hakkındaki kanun ile ilgili Karşıyaka Vergi Dairesi Müdürü Zakir Kılıç, Karşıyaka SGK Merkez Müdürü Tuncel Dağdelen tarafından bilgi verildi.

KASİAD ve BESİAD tarafından organize edilen bilgilendirme toplantısına KASİAD Başkanı Süleyman Özsakallı, BESİAD Başkanı Ali Akdaş, Karşıyaka Vergi Dairesi Müdürü Zakir Kılıç ve Karşıyaka SGK Merkez Müdürü Tuncel Dağdelen, vergi ve SGK kurum müdür yardımcıları, Karşıyaka Halk Bankası Şube Müdürü Burçin Hızlı Kahraman, Karşıyakalı esnaf ve sanatkârlar katıldı.

Yapılan sunumda Maliye İle Gümrük Ve Ticaret Bakanlıkları, SGK, İl Özel İdareleri, Belediyeler, Büyükşehir Belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin alacakları yeniden yapılandırma kapsamında olduğu, 31 Mart 2017'den önceki gümrük vergileri, vergi ve bazı idari para cezaları, sigorta ve sosyal güvenlik destek primleri ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası yapılandırma kapsamında olduğu belirtildi.

Düzenleme kapsamında ayrıca ödenecek olan motorlu taşıtlar vergisi için taksit ödeme süresince fenni muayene izni verileceği, yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin 30 Haziran 2017 günü sonuna kadar başvuruda bulunmaları gerektiği anlatıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına, Maliye Bakanlığına, İl Özel İdarelerine ve Belediyelere ilk taksitin 31 Temmuz 2017'ye, SGK'ya ilk taksitin 31 ağustos 2017'ye kadar ödeneceği hatırlatıldı.

Yeniden yapılandırılan borçlar bu tarihleri takip eden ikişer aylık dönemler halinde azami 18, il özel idareleri ve spor kulüplerinin borçları ise ikişer aylık dönemler halinde azami 36 eşit taksitte ödenebilecek. Peşin ödemelerde tüfe aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarlar üzerinden ayrıca yüzde 50 indirim yapılacak. Ayrıca müracaatların 30 Hazirana kadar elden ilgili alacaklı dairelere veya internet üzerinden yapılabileceği ve kanunda müracaat süresinin uzatımı hakkında herhangi bir düzenlemenin olmadığı, İfade edilerek, hatırlamada bulunuldu.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Milletvekili Hotar Karşıyakalılar ile iftarda bir araya geldi
Sonraki Haber 149 yıllık Merhamet Çınarı'nın altında iftar yapıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?