ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyakalı çocuklar, yaz tatilini kitaplarla geçirdi

Karşıyakalı çocuklar, yaz tatilini kitaplarla geçirdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalı çocuklar, yaz tatilini kitaplarla geçirdi

Karşıyakalı çocuklara kitapların renkli ve sıcak dünyasının kapılarını açan Karşıyaka Belediyesi Şebnem Tabak Çocuk Kütüphanesi, yaz tatilindeki öğrencilerin ikinci adresi oldu. Kütüphaneden kısa zamanda 400 çocuk yararlandı. 0-5 yaş grubuna uygun oyuncaklarla donatılan oyun odasıyla da ailelere keyifli vakit geçirme fırsatı sunuldu.

Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz 23 Nisan’da açılışını yaptığı ‘Şebnem Tabak Çocuk Kütüphanesi’ ile Karşıyakalı çocukları kitaplarla buluşturdu; okuma alışkanlığı kazanmalarını sağladı. Özellikle yaz tatilindeki çocuklar için nitelikli vakit geçirilebilecek bir ortam yaratan kütüphane, kısa sürede 400’den fazla küçük okuru ağırladı. Televizyon karşısında ya da bilgisayar oyunlarıyla zaman geçirmek yerine kütüphaneye gelen çocuklar, hem bilgi hem de hayal dünyalarını zenginleştirdi.

Kütüphane bünyesinde yer alan oyun odası ise 0-5 yaş grubu çocuklara uygun oyuncaklarla donatılarak, ailelerin hizmetine sunuldu. Hafta içi 08.30 - 12.00 saatleri arasında açık olan oyun odası, çocuklar kadar anne ve babaların da beğenisini kazandı. Ayrıca, binadaki müzik odası ve resim atölyesinin de Eylül ayı itibariyle çeşitli ve kurs ve etkinliklerle kullanıma açılacağı belirtildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Zübeyde Hanım Mahallesi, Park Yücesoy Sitesi yan tarafında bulunan Çocuk Kütüphanemiz, İzmir’deki en modern kütüphanelerden biri oldu. 360 metrekare kapalı, 3 bin 600 metrekare açık alana sahip tesisimize, Karşıyakamızın eski Belediye Başkanlarından Şebnem Tabak’ın adını vererek, geçtiğimiz 23 Nisan’da evlatlarımıza armağan ettik. Bu yatırımla, çocuklarımızı kütüphane ortamıyla tanıştırmayı; eğitim yaşamları ile duygusal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı hedefledik. Tüm çocuklarımızı kütüphanemize bekliyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber EGİAD, barış için deklanşöre basacak
Sonraki Haber Sağlıksız dişler hastalıklara davetiye çıkarıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?