ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka'da Romanya ile barış ve dostluk parkı...

Karşıyaka'da Romanya ile barış ve dostluk parkı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da Romanya ile barış ve dostluk parkı...

Karşıyaka Belediyesi ve Romanya İzmir Başkonsolosluğu işbirliğiyle İnönü Mahallesinde kurulan Barış ve Dostluk Parkı törenle hizmete açıldı.

Karşıyaka Belediyesi ve Romanya İzmir Başkonsolosluğu tarafından ortaklaşa hayata geçirilen proje kapsamında, İnönü Mahallesindeki üç dönümlük alanda Barış ve Dostluk Parkı oluşturuldu. Düzenlenen törenle park alanına, Romanya'nın kuruluşunun 100. yılı onuruna, 100 adet zeytin fidanı dikildi. Romanya ve Türkiye Milli Marşlarının çalınmasıyla başlayan etkinlikte, iki ülkenin yöresel dans ve müziklerinden oluşan gösteriler de sergilendi.
Açılış ve fidan dikim törenine; Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Süha Barlak, Romanya İzmir Başkonsolosu Miora Ştefan, Romanya Milletvekili Adriana Doina Pana, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Zeynep Sibel Algan, Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Liu Zenxian, İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü Caroline David, Budapeşte Eski Dönem Büyükelçisi Şakir Fakıllı, Türkiye Hristiyan Romen Ortodoks Cemaati Rahibi Serciu Marcelulad, Karşıyaka Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Süha Barlak, "Barış ve dostluğun gücünü hatırlamak ve yaşatmak amacıyla, Türkiye-Romanya Barış ve Dostluk Parkı'nı el ele kurmaktan ve hizmete açmaktan onur duyuyoruz. Dilerim ki bu park, her iki ülkenin ebediyen kardeş duygularla; kültürel, sosyal ve ekonomik alanda işbirliği içinde yaşamasının bir simgesi olur" dedi. Romanya İzmir Başkonsolosu Miora Ştefan ve Romanya Milletvekili Adriana Doina Pana da konuşmalarında, dostluk ve barış adına anlamlı bir projenin hayata geçirildiğini belirterek, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf filede ilk maçına çıkıyor
Sonraki Haber Karşıyaka, Kırşehir'de kayıp...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?