ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da Nevruz coşkusu

Karşıyaka'da Nevruz coşkusu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da Nevruz coşkusu

Baharın ve kardeşliğin habercisi 21 Mart “Nevruz Bayramı” Havva Özişbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bahçesinde coşku ile kutlandı.

Havva Özişbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin düzenlediği programa Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Müftüsü İsa Gürler,  İlçe Emniyet Müdürü Metin Esen, Gençlik Spor İlçe Müdürü Musa Yelek, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Yıldıray Çığırgil, İlçe Tarım Müdürü İsmail Emetli, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, Halk Eğitim Merkezi Ebru Yücel, muhtarlar, AK Parti İlçe Teşkilat Başkan Yardımcısı Nil Güneri, ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Karşıyakalılar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Okul Müdürü Suat Korkmaz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Korkmaz konuşmasında, Nevruz Bayramı’nı Türkler tarafından tarih boyunca birlik, beraberlik ve dayanışma için kutladığını belirtti.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, gün birlik ve beraberlik günüdür diye başladığı konuşmasında şunları söyledi. “Gün Ergenekon’dan çıkma günüdür. Gün birlik ve beraberlik dirlik ve düzen günüdür. Hangi takıma gönül, hangi partiye oy vermiş olalım memleket, millet, devlet günüdür. İdeolojik tercihimiz olsa bile onları bir tarafa atılacak, 81 milyonun yekvücut olduğumuzu her fırsatta gösterme günüdür.”

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Renkli etkinliklere sahne olan nevruz kutlamasında yumurta tokuşturma yarışmasından sonra, halk oyunları ekibi gösteriler yaptı. Çeşitli dallarda spor gösterilerinden sonra şarkılar seslendirildi. Kaymakam Yücel ve beraberindekiler yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atladılar. Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Emniyet Müdürü Metin Esen ve Halk Eğitim Merkezi Ebru Yücel el ele tutuşarak yanan ateşin üzerinden atladılar.

Testi kırma ve demir dövme seremonisinden sonra bahçede yöresel yemeklerin sergilendiği alanda yemeklerin tadına bakıldı.

Misafirlere yemek ve çadırda kahve ikramı ile tören son buldu.

Etkinliğe katılanların, öğrenciler tarafından rengârenk boyanarak dağıtılan yumurtaları tokuşturmaları ve Kaymakam Yücelin testi kırmasından sonra çıkan buğday ve paraları bereketli diye toplama yarışına girmeleri sırasında renkli anlar yaşandı.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz/www.karsiyakahaber.com

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar'dan açıklama...
Sonraki Haber MEB Karşıyaka’ya okul yapacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?