ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka’da kongre gergin geçti

Karşıyaka’da kongre gergin geçti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da kongre gergin geçti

Karşıyaka Spor Kulübü Olağanüstü Genel Kurul’u, Mustafa Kemal Atatük Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongre’ye ibra oylaması sırasında yaşanan tartışmalar damga vurdu.

PTT 1. Lig’de yaşadığı kötü sezonun ardından küme düşme acısı yaşayan ve bu sezon biri Tüzük Genel Kurulu olmak üzere 4. Kez Genel Kurul’a giden Karşıyaka’da, senenin en düşük katılımlı Genel Kurul’u gerçekleştirildi. Kimsenin başkan adayı olmadığı ve yaklaşık 100 kişinin katıldığı genel kurulda salon bomboş kaldı.

Genel Kurul Başkanlık Divanı’na Halil Zeki Osma, Seyhan Evlioğlu, Oktay Yeşil ve Onur Keleş seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk konuşmayı gerçekleştiren Başkan Fatih Diniz, “800-1000’lerle kongre yapıyorduk. Takım küme düşünce bu kadar kaldık. Umarım bundan sonra daha fazla azalmayız, hep çoğalırız.Hiçbirimizin arzu etmediği, içimizi çok acıtan bir durum yaşadık ve PTT 1. Lig’den düştük. Ben öncelikle şahsım ve yönetim kurulum adına sizlerden özür diliyorum. Yanlışlar yapıldı, biz yanlış kararlar verdik. Belki başka antrenörle başlasak durum farklı olacaktı, belki Adana maçındaki kırmızı kartlar olmasaydı bu acıyı yaşamayacaktık. Ama bunların hiçbiri bahane değil. Karşıyaka çok büyük bir camia, çok yakın bir gelecekte istediği her yere gelecektir” dedi.

Borç 41 milyon

Daha sonra kulübün borcuyla ilgili rakamlar veren Fatih Diniz, kulübün 41 milyon 690 bin lira borcu olduğunu, bu borcun 5.8 milyon liralık bölümünü vadesi gelmemiş borçların oluşturduğunu söyledi. Kulübün borcu sebebiyle neredeyse her yıl 3-4 milyon lira faiz ödendiğini belirten Fatih Diniz, Erdal Acar’ın kendi yönetimleri döneminde kulübe sadece 34 bin dolar (günün kuruyla 99 bin lira) verdiğini ve Yusuf Şimşek’le 1 buçuk yıllığına 3 buçuk milyon liralık sözleşmeyi karşıladığını, bu sözleşme karşılığında Yusuf Şimşek’e şahsi ne kadar ödeme yapıldığını bilmediğini belirtti.

Başkan Diniz ayrıca basketbol şubenin borcunun da iddia edildiği gibi 4 buçuk milyon lira değil, 2 milyon 634 bin lira olduğunu söyledi.

Temlikli borçlar 7 milyon 196 bin lira

Kulübün temlikli borçlarının 7 milyon 196 bin lira olduğunu belirten Diniz, bu borcun olduğu kişileri ve borç miktarlarını da tek tek okudu. Bu isimler arasında Gökhan Şensal 1.8 milyon lira, Mustafa Özçakar 1 milyon 740 bin lira, Turgay Büyükkarcı 714 bin lira ile dikkat çekti.

Erten konuştu, ortam gerildi

Fatih Diniz’in ardından kendisine yönelik iddiaları yanıtlamak için söz alan eski başkan Ali Erten, “Futbol takımımızın durumundan dolayı çok büyük bir üzüntü yaşıyorum. Ben bu kulüpte sadece 7 ay başkanlık yaptım. Hiçbir zaman enkaz edebiyatı yapmadım. Elimden geldiği kadar buranın menfaatleri için çalıştım. Kulübe karşılıksız kaynak yarattım. Şimdi iki tane ana konu var. Ben geçen kongrede size ‘Beni ibra etmeyin bu hesapları inceleyin’ dedim, hatta kendim ibra edilmeme yönünde oy kullandım. Soru sormak isteyen varsa buyrun sorun dedim, kimse soru sormadı. Ama dedikodu bol miktarda. Burada 5 saat karşınızda durabilirim, her şeyi sorun. Ama sormadığınız şeyin dedikosunu yapmayın” dedi.

“Bugün bunları konuşmayalım diye resmiyet istedim”

İlk başlığın Erdal Acar’la ilgili olduğunu söyleyen Erten, “Evet, ben de kendisine teşekkür ediyorum. Bugüne kadar ağzımdan bir tek kötü laf çıkmamıştır. Hep teşekkür ettim. Ben kurumsal olarak KSK’ye saygı gösterilmesini istedim. Bunun bir sözleşme kapsamında legal olarak yapılmasını istemiştim. Ben bugün bunları konuşmayalım diye, daha 12 Ağustos’ta resmiyet istedim. Ama 14 Ağustos’ta ‘Biz sponsor değiliz. Tüm ödemeler bağış olarak benim tarafımdan yapıldı. Normalde tesislerin önünden geçmeyecek futbolcuları takıma kazandırdık. Yönetim dünkü açıklamayı aldığımızı aldık, çekip gitsinler diye yapmış’ şeklinde bir açıklama geldi. Ben bu kaynakları bankadan geçirelim dediğimde bu iş olsaydı, bugün bunları konuşmayacaktık. Şahsım olarak çok zaman gururum incindi, ezildim, üzüldüm ama içime attım, sırf kulüp için. Ben Erdal Acar’a dediklerini yap bu statta seni omuzlarıma alacağım, tesislere heykelini dikeceğim dedim. Bundan 1 buçuk ay önce sayın Acar’ın bir açıklaması var, ‘Verdiğim paranın reklamını yapmam ama madem sordun şunu söyleyeyim, 2 gün önce 4 milyon verdim’ diyor Fatih Diniz’e para verdiğini kast ederek. Fatih Diniz açıkladı 34 bin dolar aldım diye.  Ben Fatih Başkan’a inanıyorum. Siz de inanın. 1 lira para kulübün kasasından geçmedi. Ödemeleri yapın, dekont getirin ve o kadar bağış makbuzu keselim dedim. Biz sadece dekontlar tutarında bağış makbuzu kestik.

6 milyon 380 bin lira nakit olarak geldi, 2 milyon 748 bin lira senet ödedi, toplam 9 milyon 128 bin lira bu kulüp için harcadı. 4 milyon 226 bin lira senet verdi. Eğer bunun dışında bir şey bilen varsa belgesini getirecek onun üzerinden konuşacağız. Getiremezse konuşmayacak, insanların şereflerini, haysiyetlerini ayaklar altına almayacak. Bugün bunun yüzünden başkan arıyor bu kulüp. Buraya geleni yerin dibine sokuyoruz” dedi.

Altar Toker: “Menajerlere ne kadar verildi?”

Eski Başkan Ali Erten’in açıklamalarının ardından söz alan Altar Toker, “Transferleri kim yaptı? Takıma kaç para harcandı? Cüneyt Dumlupınar’ı kim getirdi? 14 Ağustos’a kadar bütün peşinatlar Erdal Acar tarafından ödendi. Bütün paralar da kulübe geldi. Taraftar Derneği yemeğinde ‘1 istedik 1 milyon 800 verdi helal olsun’ dediniz. O zaman Erdal Acar iyiydi. Erdal Acar sadece parayı verdi. Transferleri yapan sizsiniz, hocayı getiren sizsiniz. Kulüpten ne kadar menajerlik parası ödendi? Biz bunu öğrenmek istiyoruz” sorularını yöneltti.

Ali Erten: “Yalnızca 5 futbolcuyu biz aldık”

Altar Toker’e cevap veren Ali Erten, “Bu takımı kimin kurduğunu hiç konuşmayalım. 14 Ağustostaki Devrim Acar’ın açıklamasını okudum ‘bu takımı ben kurdum’ diye. Igor, Mehmet Akgün, Engin Baytar, Ersin ve Taha Balcı’yı biz aldık. Bunun dışında transferlerin tamamını Devrim Acar ve hocamız yaptı. Menajerlik ücreti adı altında 1 lira kulübe fatura yoktur, ödenmemiştir. Dışarıdan ödenmiş olabilir. Pahalı oyuncular gelmeye başladığında ben bu sözleşmelerin altına imza atmam dedim. Ben kulübü korumak adına sadece maç başı ücretlerini sözleşmeye yazdırdım, garanti paraları sözleşmeye yazmadık, onun karşılığında kendi şahsi borçlandı. Oradan menajer parası ödendiyse kendi ödemiştir. Size garanti ücretlerden örnekler vereyim, Berkaycan 0, Çağlar 0, Serkan Kurtuluş 0, M. Eren Boyraz 0, Ömercan Sokullu 0, Tayfun Pektürk 0” dedi.

Erten’e itiraz eden Altar Toker, “Verilen paraların aslı şöyle Berkaycan 675 bin, Çağlar 960 bin, Serkan 650 bin, M.Eren 800 bin, Ömercan 970 bin... Bu para kulübün parası değil mi? Erdal Acar parayı size vermedi ki, kulübe verdi” diyerek Erten’in açıklamalarına karşı çıktı.

Yönetim ibra edilmedi, ortalık karıştı

Konuşmaların ardından yönetimin ibrasına geçildiğinde salon bir anda gerildi. Yönetim oy çokluğuyla ibra edilmeyince Fatih Diniz, “Siz hesapların denetlenmesini istiyorsanız, o her türlü denetlenir. Bizi ibra edersiniz sonra denetlenir. Bizi ibra etmemek, bizi suçlamaktır. Ben 37 yıllık kulüp üyesiyim ve madem bizi ibra etmiyorsanız kulüp üyeliğinden istifa ediyorum” dedi ve istifa dilekçesini teslim etti.

Fatih Diniz’in istifasının ardından üyelerin bulunduğu kısım bir anda karışırken, yönetim kurulu üyesi Korhan Yetiş, “Siz şu an bizi hırsızlıkla suçluyorsunuz. Bizim abilerimiz bizi hırsızlıkla suçluyor” diyerek tepki gösterdi. Futbol Şube Başkanı Kerim Çetin de, “Fatih Diniz sadece 100 bin lira destek almış. Sağdan soldan kendini paralayıp bulduğu paralarla bu kulübü yönetmiş. Siz 17 milyonu harcayan adamları ibra ediyorsunuz, bu adamı ibra etmiyorsunuz” dedi.

Tartışmaların ardından genel kurula 10 dakika ara verildi. Daha sonra başkanlık divanının önerisiyle ibra oylaması tekrarlandı ve yönetim bu kez ibra edildi. Yönetim ibra edilince Fatih Diniz istifa dilekçesini geri çekerek üyelerin gözü önünde yırttı.

Geriye dönük hesaplar incelenecek

Karşıyaka’da olaylı geçen kongrede, geriye dönük 5 yıllık hesapların bağımsız bir denetim firması tarafından denetlenmesine de karar verildi. Buna göre kulübün hesapları 1 Ocak 2010-16 Mayıs 2016 tarihlerini kapsayacak şekilde denetlenecek.

Genel Kurul’da Başkan adayı çıkmadığı için kulübün yönetimi geçici olarak 4 kişilik kongre divanına geçerken, başkanlık seçimlerinin yapılacağı tarihi de 21-24 Mayıs tarihleri arasında kalacak şekilde kongre divanının seçmesine karar verildi.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'nın gençleri finalde...
Sonraki Haber Başkanlardan vefa ziyareti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?