ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyaka’da kadının adı var

Karşıyaka’da kadının adı var

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da kadının adı var

Karşıyaka Belediyesi, ‘Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin’ yıl dönümünde, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ile Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yöneticisi Sevil Nazan Keskin’i söyleşide konuk etti.

Karşıyaka Belediyesi’nin, ‘5 Aralık, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin’ yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği söyleşiye CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ile Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yöneticisi Sevil Nazan Keskin konuşmacı olarak katıldı. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye, Karşıyaka Belediyesi Başkanvekili Süha Barlak ve yüzlerce Karşıyakalı da katıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, bu anlamlı günde, böylesi özel konukları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca “Türk kadını seçme seçilme hakkını alana kadar çok bedel ödedi. Ve Ulu Önderimiz Atatürk, kadınlara hak ettikleri değeri verdi. Kadın ve erkeğin, toplumsal kurumlarda eşit temsil edilmesi önemli ancak oturduğumuz yerde keşfedilmeyi de beklememek lazım. İnancımızla, mücadelemizle ve kararlılığımızla ‘ben varım’ demek zorundayız. Bugün, ‘kadına şiddete hayır’ diyen kadınlara bile saldıran bir zihniyetle mücadele ediyoruz. Yeter ki örgütlenelim ve omuz omuza, yeniden Cumhuriyetin çağdaş kazanımlarına bağlı olarak bir arada olalım, her zorluğu böyle yenebiliriz” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yöneticisi Sevil Nazan Keskin de “Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte Atatürk’ün kadınlar için attığı adımlar Türk kadınını uygar medeniyetler seviyesine getirdi. Bağımsızlığın, laikliğin demokratik bir toplumun olmazsa olmaz koşulu kadın ve erkek eşitliğidir. Günümüzde, kadınlar sadece STK’larda yeterli yer bulabiliyor ancak kamu ve özel sektörde kadının adı neredeyse yok. İşte bu durumu tersine çevirmedikçe mücadelemiz tam olarak sonuca ulaşmayacaktır” diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İyilik Atölyesi aynı yerinde devam ediyor...
Sonraki Haber Çıvgın: Fenerbahçe'nin sertliğiyle geri adım attık

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?