ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'da ihtiyaç sahibi çocukların yüzü gülecek

Karşıyaka'da ihtiyaç sahibi çocukların yüzü gülecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da ihtiyaç sahibi çocukların yüzü gülecek

Karşıyaka Belediyesi, “Bir Çocuk Bin Gülüş” projesiyle ihtiyaç sahibi minikler için seferberlik başlattı. Hayırseverlerin katkıları sayesinde; bin çocuğun bot ve kırtasiye malzemesi gibi çeşitli eksikleri tamamlandı. Binlerce çocuğun daha yüzünü güldürebilmek adına, 6 Şubat’ta Engin Koyuncu konserinde projenin tanıtımı yapılacak ve her kesimden destek istenecek.

Karşıyaka Belediyesi Vecdi Altay Çocuk Kulübü’nün yürüttüğü proje, ihtiyaç sahibi çocuklara destek olmak isteyen, genç çevre mühendisi Melike Özdemir tarafından hazırlandı. Fitoz İnşaat ve Disegno Mimarlık da projenin ana sponsorluğunu üstlendi. İlk etapta, Çocuk Kulübü tarafından ilçenin dezavantajlı bölgelerindeki okullarla iletişime geçildi ve çocukların ihtiyaçları belirlendi.

Çeşitli firmalar ve hayırseverlerin destekleriyle; bot, kazak, battaniye, beslenme, erzak ve kırtasiye paketleri gibi farklı kalemlerde malzemeler temin edilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Ayrıca, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümü ile İzmir İl Halk Kütüphanesi’nin de birtakım eksiklikleri giderildi.

Kısa zamanda bin çocuğun yaşamına dokunan uygulamayı sürdürmek ve daha fazla destek sağlamak amacıyla, 6 Şubat’ta Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda bir tanıtım gecesi gerçekleştirilecek. Saat 20.00’de başlayacak ‘Çocuklar için sahnedeyiz’ başlıklı ücretsiz etkinlikte, Türk Müziği Sanatçısı Engin Koyuncu konser verecek. Projeye katkı sağlamak isteyenlerin Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü’ne başvurması için çağrı yapılacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Yola çıktığımız ilk günden beri küçük dokunuşlar ile büyük mutluluklar yaratmak için çabalıyoruz. Bir yüreğe dokunmanın, hele ki bir çocuğu gülümsetmenin hiç de zor olmadığını biliyoruz. Bu projeyle el ele vererek evlatlarımızın gülüşlerini hep birlikte çoğaltacağız. Gerçek ihtiyaç sahibi çocuklarımızla hayırseverlerimizi buluşturmaya devam edip, binlerce yaşama dokunacağız. Herkesi bu örnek dayanışmanın bir parçası olmaya çağırıyoruz” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf filede lider Balıkesir deplasmanında
Sonraki Haber Karşıyaka, Bandırmaspor'la yenişemedi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?