ANA SAYFA > SAĞLIK > Karşıyaka'da Eczacılar Günü'nü kutladılar...

Karşıyaka'da Eczacılar Günü'nü kutladılar...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da Eczacılar Günü'nü kutladılar...

Karşıyaka’daki eczacılar, 14 Mayıs “Eczacılık Günü” ve Akademik Eczacılığın 179. kuruluş yıldönümünü kahvaltıda bir araya geldi, pasta keserek kutladı.

Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğünün geleneksel hale getirdi Eczacılık Bayramı yemeği kahvaltı organizasyonu olarak DenizparkCafe’de yapıldı. Karşıyaka ve diğer ilçelerden ve kurumlardan 117 eczacı katıldı.

14 Mayıs “Eczacılık Günü” ve “Akademik Eczacılık” günü nedeniyle düzenlenen etkinlikteKarşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, İzmir il Sağlık Müdürlüğü İlaç ve Tıbbi Cihaz Başkan Yardımcısı Dr. Özgür Sönmez, İlçe Sağlık Müdür Dr. Yıldıray Çığırgil, Eczacı Esen Akay birer konuşma yaptı.

Kaymakam Yücel konuşmasında Karşıyaka’daki eczacıları bir arada görmenin kendisini sevindirdiğini belirterek şunları söyledi “Biz Karşıyakalıyız, bize düşen her alanda olabildiği ölçüde örnek olabilecek bir çalışma, birliktelik ve tabiatı ile sonucunu almaktır. Başta Karşıyaka’mız olmak üzere güzel İzmir’imize ve ülkemize örnek teşkil edebilecek çalışmalar yapabilmektir.

İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan yaptığı konuşmada, hiçbir başarının tesadüf olmadığını belirterek Karşıyaka’daki ahengin bütün ilçelerde de yaygınlaşmasını beklediğini belirtti. Eczacıların birlikte olduğu sürece güçleneceklerini vurgulayarak, bilimin ve doğruların ışığında çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum dedi. Sözleşme süresinin 31 Mayıs’a uzadığını da duyurdu.

İlçe Sağlık Müdür Dr. Yıldıray Çığırgil,İlce sağlık müdürlüğü olarak yapılan çalışmalarda da Akılcı ve Atık İlaç projesiyle 2015 yılından beri okullarda 6000 kişiye Akılcı ilaç ve atık ilaç eğitimi verildiğini, Karşıyaka’daki eczacıların desteği ile 9 ton atık ilacın çöpe karışmadan, doğaya zarar vermeden imhaya yönlendirildiğini belirterek buna destek veren Karşıyaka’daki eczacılara ve her konuda desteklerini esirgemeyen Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel’e teşekkür etti.

Akay akıllı ilaç uygulamasındanKarşıyaka’da başarılı sonuçlar alındığını belirterek şunları söyledi.“Akademik eczacılığın tarihi olan 14 Mayıs günü dolayısıyla yeniden görüşüyor olmamızın sevincini yaşıyorum. Bu bayrak yarışında bize mesleğimizi öğreten hocalarımıza ve büyüklerimize de minnetlerimizi sunuyoruz.”

Kaymakam Yücel’in Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğünden emekli olan Eczacı Arif Balin’e emeklilik plaketini verdikten sonra Eczacılık günü dolaysı ile özel pasta birlikte kesildi.

Denizpark Cafe’de yapılan etkinliğe Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir il Sağlık Müdürlüğü İlaç ve TıbbiCihaz BaşkanYardımcısı Dr. Özgür Sönmez, Başkan Yardımcısı Sevcan Ekizler Güney, İzmir Eczacılar Odasi Başkanı Tuncay Sayılkan, İl Sağlık Müdürlüğü Eczacılık Birimi sorumlusu Eczacı Eser Güler ve birim çalışanları,diğer ilçe sağlık müdürlüğü eczacıları ile meslekte faaliyet gösteren ve emekli olmuş pek çok eczacının katılımıyla gerçekleşti.
Haber, fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ / www.karsiyakahaber.com

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bu çocuklar harika…
Sonraki Haber Cihat Kora’dan 19 Mayıs Şenliği…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?