ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da çipli kimlikler için başvurular başladı

Karşıyaka'da çipli kimlikler için başvurular başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da çipli kimlikler için başvurular başladı

Türkiye’de 81 ilde ve Karrşıyaka’da bugün başlayan çipli kimlikler için 199 nolu telefondan veya https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr linkinden randevu alınacak.

Sıra beklemeden yeni çipli kartların alınabilmesi için 199 nolu telefon veya web adresinden randevu alınması gerekiyor.

Üç yıl zaman var

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel’e yeni çipli kimlik başvurusunda bulundunuz mu? Sorumuza “Önümüzde üç yıl zaman var. Acele etmeye gerek yok Karşıyakalıların da randevu alarak Nüfus Müdürlüğümüze gelmeleri durumunda işlerini kolaylaştıracağını düşünüyorum. Yeni kimlikler hayırlı olsun.”

Çipli kimlik kartı başvurusunda nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı vb. belgeler ile son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik bir adet fotoğraf ve yeni ve yenileme için 16 TL,  kart kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 32 TL ücreti isteniyor. Yeni çipli kimliklerin kullanım süresi ise 10 yıl olacak.

Başvuru sırasında kişinin biyometrik verileri, parmak izi, parmak damar izi, el ayası damar izi olarak hem sağ hem sol içi alınacak.  Onbeş yaşını tamamlamış olan kişiler başvurularını şahsen yapabilecek.

Yeni çipli kimlikler, Nüfus Müdürlüklerine yapılan işlemlerden sonra kişilerin adresine gönderilecek.

Haber: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Markovic: Maçın kritik yerlerinde bomboş atışlar kaçırdık
Sonraki Haber Asıslız bomba ihbarlarının nedeni ne çıktı?

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?