ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da anneden oğlu için yardım çağrısı

Karşıyaka'da anneden oğlu için yardım çağrısı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da anneden oğlu için yardım çağrısı

Karşıyaka'da yaşayan Günay Karakoç, kas hastalığı olan 24 yaşındaki oğlu Ender Doğanay Karakoç'un tamamen yatağa bağımlı hale geldiğini söyleyerek, hasta karyolası almak için yardımseverlerden destek istedi.

Doğuştan sinir sisteminde hasara neden olan ilerleyici bir hastalık olan Friedreich Ataksisi hastası Ender Doğanay Karakoç, 9'uncu sınıfa kadar okuduktan sonra hastalığı nedeniyle öğrenimine devam edemedi. İki hafta öncesine kadar kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen Karakoç, kalp atışlarının hızlanması nedeniyle ambulansla en yakın özel hastaneye kaldırıldı. Oğlunun geçirdiği operasyonun ardından durumunun giderek kötüleştiğini belirten anne Günay Karakoç (41) "Hastanede kalp atış hızını yavaşlatmak için kasıklarından girip kapalı bir girişim yapacaklarını söylediler. İki saatlik operasyon başarısız geçmiş ve bildiğimiz kadarıyla omurgaları yamuk olduğu için damardan çıkamamışlar. Bu müdahalenin ardından Ender'in durumu çok ağırlaştı. Daha önce bacaklarını hissediyordu ama kaslarındaki erime nedeniyle destek alarak yürüyordu. Şuan ise ne boynu ne beli tutmuyor" dedi.

Eşini 15 yıl önce kaybettiğini söyleyen Karakoç, 3 çocuğuna dul maaşı ve evde bakım aylığı ile baktığını belirterek, "Ender daha önce bütün ihtiyaçlarını kendi karşılardı. Banyosunu yapar, tuvalet ihtiyacını giderir, kendi yemeğini kendi yerdi. Şimdi sadece tek kolunu hareket ettiriyor. İki hafta önce yapılan operasyon başarısız oldu. Konuyla ilgili hukuki yollardan hakkımı arayacağım. Ama çocuğumun bakıma ihtiyacı var. Bütçem yetmiyor. Islak mendili, bezi, herşeyi para. Hiçbir şeye gücüm yetmiyor. Ona yaklaşık 1500 lira tutarındaki hasta karyolası almak için hayırseverlerden destek bekliyorum. Yardım etmek isteyenler bana 0 534 625 19 95 numaralı telefondan ulaşabilir" diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Doğan Hakyemez'in vefatı Karşıyaka'da üzüntü yarattı
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'nın Avrupa'daki rakipleri 31 Temmuz'da belli olacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?