ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka Stadı ihalesi ertelendi...

Karşıyaka Stadı ihalesi ertelendi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Stadı ihalesi ertelendi...

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Karşıyaka'da 15 bin kişilik yeni stadının yarın yapılacak ön yeterlilik ihalesinin tarihini değiştirdi, 30 Mart Perşembe saat 14.30'a erteledi.

Stadyumun yanı sıra kulüp binası ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü binası olması planlanan 2 adet sosyal tesis için ikmal ihalesi, iki aşamalı yapılacak. Ön yeterlik değerlendirmesi sonucu yeterliği tespit edilenler arasından ön yeterlik şartnamesinde belirtilen kriterlere göre sıralanarak listeye alınan 10 firma, önümüzdeki haftalarda teklif vermeye davet edilecek. İki aşamalı ihalenin sonuçlanmasının ardından sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. Yer tesliminden itibaren 550 gün içinde tamamlanması öngörülen proje için Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ruhsat verip vermeyeceği henüz belli olmadı.
Karşıyaka Yalı Tesisleri ve eski İlçe Stadı'nın yerine yapılacak stat için ilk ihale 28 Ocak 2014'te gerçekleşmişti. İhaleyi 54 milyon 88 bin TL bedelle alan Ali Acar İnşaat, arazideki yıkım, hafriyat, kazıklama ve altyapı dolgu çalışmalarını tamamladı. Bu süreçte belediyeler, projeye ruhsat vermedi.
Ankara 18. İdare Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine ihaleyle ilgili arazi birleşimi tamamlanmadan ihaleye çıkıldığı gerekçesiyle iptal kararı verdi. Davanın Danıştay süreci TOKİ ve Spor Bakanlığı lehine sonuçlanmasına rağmen geçen 3 yılda arada fiyat farkı oluşunca ihale iptal edilip yeni tarih belirlendi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geçen yıl ekim ayında Spor Bakanlığı gerekli imar uygulamalarını yaptığı takdirde projelere onay vereceklerini açıkladı. Ancak Karşıyaka Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü, stat için geçtiğimiz 23 Kasım'da yapılan imar planı değişikliği talebini kabul etmedi.


 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka gol oldu yağdı...
Sonraki Haber Karşıyaka Dünya Tiyatro Günü’nü sergiyle selamlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?