ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka Stadı için bir açıklama da MHP Karşıyaka'dan...

Karşıyaka Stadı için bir açıklama da MHP Karşıyaka'dan...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Stadı için bir açıklama da MHP Karşıyaka'dan...

Karşıyaka Stadı tartışmaları için bir açıklamada MHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'ndan geldi. Açıklama şöyle:

"Karşıyaka Spor Kulübümüzün (K.S.K) yıkılan stadyumunun yeniden yapılmasıyla ilgili olarak Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile İlçe Belediye Başkanımız çeşitli açıklamalar yapmışlardır. Bu açıklamalar, İlçe Teşkilatımız tarafından değerlendirilmiş ve aşağıdaki Basın açıklamasının yapılarak, kamuoyunun doğru olarak bilgilendirilmesi ve MHP Karşıyaka İlçe Başkanlığının konuya verdiği önemin vurgulanması zarureti hâsıl olmuştur.

Bilinmelidir ki; Milliyetçi Hareket Partisi, Milletimizin; uzun ve sağlıklı yaşam kalitesine sahip, ahlaklı ve çevik insanlar olarak yaşamaları,  alkol ve uyuşturucudan uzak kalmaları, spor yapma alışkanlığı kazanmaları için gerekli olan spor komplekslerinin yapılması taraftarıdır. Bu bağlamda;  yıkılan stadyumun yerine 12 bin 500 kişilik stadyum yapılması, gençliğin spor müsabakalarına katılması, gerçekleşecek müsabakaların antrenmanları dâhil izleyememesi, müştemilatındaki spor yapılabilecek alanlarda spor yapabilmesi açısından önemlidir. Yapılacak tesisin,  ambleminde Türk Bayrağı bulunan ve Kuva-yi Milliye ruhu taşıyan Karşıyaka Spor Kulübü’ne tahsisi ile de 104 yıllık kulübümüzün borç batağından kurtulacağı açıktır. Bu şekilde şehrimizin güzide kulübünün maddi problemleri ve tartışmaları da bitmiş olacaktır.

Dünyanın gelişmiş ülkelerinin şehir merkezlerinde, nüfusun en yoğun olduğu yerlerde dahi, bu tip, hatta daha büyük şehir stadyumlarının bulunduğu bilinen bir gerçektir. Yine, bu şehirlerin takımlarının ülkelerindeki en üst liglerde mücadele ettiği, insanlarının spora olan bağlılıkları da ortadadır. Belediyelere düşen; gerekli ulaşım, otopark, aydınlatma vs gibi altyapı tesislerini kurarak, buralara insanların ulaşımını kolaylaştırmaktır. Gençler için önemli olan evlerinden çıktıklarında spor komplekslerine en çabuk ve güvenli bir şekilde ulaşmalarıdır. Büyükşehir Belediyesinin şehrin dışına stadyum yapma düşüncesi, gençliğin spora olan bağlılığının artmasından ziyade, sporun şehirden uzaklaştırılması anlamını taşımaktadır. Sosyal şehircilik anlayışı çerçevesinde, bu tip küçük kapasiteli stadyumların şehir merkezlerinde olması yerindedir. Ayrıca Karşıyaka Spor Kulübü’nün mevcut stadyumunun yıkımından sonra, aynı yerde biraz daha büyük stadyumun yaptırılmamasının haksızlık olacağını düşünüyoruz. ‘ORADA HİÇ KİMSE YOK İKEN KARŞIYAKA SPOR KULÜBÜ VARDI’

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı ve Karşıyaka Belediye Başkanı, yaptıkları açıklamalarda “belediye olarak bizim açtığımız dava yok, varsa geri çekmeye hazırız” ifadelerini kullanmışlardır. Ancak;  K.S.K.’nün Hukuk İşleri’nden sorumlu Asbaşkanı Av. Onur Keleş, MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatının sorusuna verdiği cevapta; “Davacısı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin olduğu Ankara 18. İdare Mahkemesi’ne açılan 2014/1430 E. sayılı davanın, şu anda Danıştay 13. Hukuk Dairesi’nin 2016/485 E. sayılı dosyasında inceleme aşamasında” olduğunu ifade etmiştir.

Davadan feragat halinde de Karşıyaka Stadyumunun inşası için hiç bir engel kalmayacaktır. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanından kamuoyuna yapılan açıklamalarının, hukuka da yansıtılmasını Karşıyakalılar adına bekliyor ve rica ediyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka İlçe Teşkilatı, ilçenin diğer hayati konularında olduğu gibi bu konunun da amansız takipçisi olacaktır."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yeni sezon başlarken salon kültürü nerede?
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Banvit maçıyla start veriyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?