ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka Halk Eğitim'de öğretmenler işaret dili öğreniyor

Karşıyaka Halk Eğitim'de öğretmenler işaret dili öğreniyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Halk Eğitim'de öğretmenler işaret dili öğreniyor

Bünyesinde bulunan 23 Yaş ve Üstü Engelli Merkezi’nde 100’den fazla zihinsel engelliye hizmet veren, ayrıca yine açtığı onlarca kursla engelli vatandaşların birçok sorununa çözüm üreten Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri şimdi de işaret dili öğrenmek için kolları sıvadı.

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yücel, engelli vatandaşlar için Merkez olarak birçok çalışmaya imza attıklarını ifade ederek merkezlerinde bulunan öğretmenlerin engelli vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmesi için işaret dili öğrendiğini söyledi. Yücel, “Engelli vatandaşlarımızın sadece sorunlarının farkında olmak bizce yeterli değil. Onların sorunlarına çözüm üretebilmek çok daha önemli. Bu kapsamda merkezimizde bulunan öğretmen arkadaşlarımız engelli vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek ve onlarla daha sağlıklı daha samimi iletişim kurabilmek için işaret dili eğitimi alıyorlar. Büyük bir özveri ile yapılan bu çalışmalardan sonuç almak ise bizleri çok mutlu ediyor” dedi.
Engelli vatandaşların devletin sunduğu tüm hak ve imkânlardan eşit şekilde yararlanması için çalıştıklarını da ifade eden Ebru Yücel, “Merkezimizin bünyesinde bulunan kurslarımızda 100’lerce engelli vatandaşımız eğitim görmekte. Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde kurumumuz bünyesinde işitme engelli vatandaşlarımız için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Hazırlık  Kursumuzu hayata geçirdik. İşitme Engelliler Derneği ile işbirliği içerisinde açtığımız bu kursumuzda engelli vatandaşlarımız da tıpkı diğer vatandaşlarımız gibi kamunun sunduğu hak ve imkânlardan eşit şekilde yararlanma fırsatı yakalıyor” diye konuştu.
Yücel, ayrıca Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi’nin "engelli dostu bir kurum" olduğunu söyleyerek, “Özellikle Yamanlar’da bulunan 23 Yaş ve Üstü Engelli Merkezi’mizde 100’den fazla zihinsel engelli öğrencimize büyük bir özveri ile hizmet vermekteyiz. Bu merkez, burada eğitim gören öğrenciler için hem bir eğitim kurumu hem de bir terapi merkezi görevi üstlenmekte. Kurumumuz yine bu öğrencilerin aileleri için de büyük bir öneme sahip. Onların vermiş olduğu bu zorlu mücadelede yalnız olmadıklarını her zaman hatırlatmakta” dedi.
Yücel, son olarak Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi’nin engelli vatandaşların sorunları ve bu sorunların çözümü için tüm kurum ve kuruluşlarla her zaman işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kent A.Ş. Unlu Mamuller Kafe Nergiz Parkı'nda açıldı
Sonraki Haber ADD Karşıyaka Şubesi'nden varlık fonu basın açıklaması...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?