ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü 3. oldu...

Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü 3. oldu...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü 3. oldu...

Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü, Türkiye’de ‘Bilim Kahramanları Buluşuyor’ ismiyle gerçekleştirilen First Lego League yerel turnuvasının İzmir’de yapılan dördüncü etap yarışlarında ‘Yeraltı Pratik Sulama Sistemi’ projesi ile 3. oldu.

Bilim Kahramanları Derneği gönüllüleri tarafından düzenlenen turnuvanın bu yılki teması ‘Hidrodinamik: Suyun Yolculuğu’ oldu. 3-4 Mart tarihleri arasında Fuar İzmir'de yapılan müsabakalarda 86 takım yarıştı. 9- 16 yaş arası genç mucitler suya erişim, suyun kullanımı, taşınması ve tasfiyesiyle ilgili sorunlara karşı çözüm projelerini yarıştırdı. Suyun tüm kullanım yolları sorgulanarak üretimi, taşınması, doğru ya da dolaylı yoldan kullanılması ve tüketimi üzerine yenilikçi projeler görücüye çıktı.

Karşıyaka Belediyesi de yarışmaya Çocuk Kulübü bünyesinde oluşturulan takımla katıldı. Karşıyakalı 7 çocuk ve 4 koçtan oluşan Laissez Faire takımı, Yer Altı Pratik Sulama Sistemi projesi ile 3’üncü oldu ve ulusal turnuvaya katılmaya hak kazandı. Ulusal turnuva da 10-11 Mart tarihlerinde yine Fuar İzmir’de gerçekleşecek. Burada belirlenecek 6 takım uluslararası turnuvalara katılacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Çocuklarımızı küçük yaştan itibaren, kültürel ve sosyal projelerimizin yanı sıra bilime de yönlendiriyoruz. Bu tür yarışmalar, çocuklarımızın bilime yönlenmesi ve yeni fikirleri geliştirebilmesi için son derece önemli. Dereceye giren evlatlarımızı kutluyorum” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ESHOT’tan örnek dönüşüm
Sonraki Haber Serkan Ergüven: Biz geleceğimizin sağlam temellerini attık

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?